14 May 2009

Sakis, λαμπιόνια και τζόγος...

«Στη Μόσχα αδελφές μου... στη Μόσχα» είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα απόψε, όπου στις 10 μ.μ. (ΝΕΤ) θα παιχτεί η δεύτερη πράξη τής πιο λαμπρής Γιουροβίζιον στην ιστορία του θεσμού, που μετρά πάνω από 50 χρόνια ζωής.

Μπορεί η παρουσιάστρια-μοντέλο Βοντιάνοβα να μασούσε τα λόγια της στον προχθεσινό α ημιτελικό, όμως οι Ρώσοι κέρδισαν τις εντυπώσεις ξοδεύοντας το μεγαλύτερο ποσό που σπαταλήθηκε ποτέ για τον διαγωνισμό (30.000.000 ευρώ) σε LED, φωτάκια και λαμπιόνια.

Το μεγαλοπρεπές σκηνικό του «Ολιμπίνσκι» υποδέχεται απόψε τη δική μας συμμετοχή με την πρώτη εμφάνιση του Σάκη Ρουβά να σηματοδοτεί τη δική μας... «Γιου-ρουβίζιον». Τα στοιχήματα στο Διαδίκτυο «δίνουν» το εισιτήριο για τον τελικό στον Σάκη με απόδοση 3,90, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη γενική πρόβα που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, η ελληνική αποστολή είναι ικανοποιημένη με το... καλλιτεχνικό μέρος.

Τι λένε όμως τα... άστρα για το άστρο του Σάκη μετά και τον α ημιτελικό; Ο Σάκης παραμένει σταθερά στη δεύτερη θέση, όμως πίσω του στην τρίτη θέση ανέβηκε η συμμετοχή της Τουρκίας. Συγκεκριμένα το ανταλλακτήριο της betfair για τον νικητή της Γιουροβίζιον 2009 δίνει πρώτη τη Νορβηγία με απόδοση 2,62, δεύτερη την Ελλάδα με 8,00 και τρίτη την Τουρκία με απόδοση 10,50.

Ακολουθούν η Βοσνία- Ερζεγοβίνη με 19,50, το Αζερμπαϊτζάν με 23,00 και το Ηνωμένο Βασίλειο που φιλοδοξεί φέτος να πάρει τη Γιουροβίζιον εξαιτίας και των Ολυμπιακών Αγώνων με 20,00. Στο William Hill η Ελλάδα είναι πάλι δεύτερη με απόδοση 3,50, πρώτη η Νορβηγία με 1,83, αλλά στην τρίτη θέση έρχεται το Αζερμπαϊτζάν με απόδοση 9.00.

Να θυμίσουμε ότι τη συνολική ευθύνη για τη σκηνική παρουσία του Σάκη Ρουβά (καλλιτεχνική διεύθυνση, concept, σκηνοθεσία και χορογραφίες) έχει ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ το σκηνικό υπογράφει ο Ηλίας Λεδάκης.

Τον Σάκη Ρουβά στα φωνητικά συνοδεύει ο Αλεξ Παναγής και θα εμφανιστούν μαζί του επί σκηνής οι χορευτές: Νίκος Μαριάνος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Αννα Αντερσον και Αννα Νίλσον.

Στον αποψινό ημιτελικό συμμετέχουν η Κροατία, η Ιρλανδία, η Λετονία, η Σερβία, η Πολωνία, το φετινό φαβορί Νορβηγία, η Κύπρος με τη Χριστίνα Μεταξά, η Σλοβακία, η Δανία, η Σλοβενία, η Ουγγαρία, το Αζερμπαϊτζάν, η Λιθουανία, η Μολδαβία, η Αλβανία, η Ουκρανία, η Εσθονία και η Ολλανδία. Δεν διαγωνίζονται αλλά ψηφίζουν η περσινή νικήτρια Ρωσία και οι δύο από τους τέσσερις μεγάλους Γαλλία και Ισπανία.

Ο ΛΑΚΗΣ ΝΙΚΗΣΕ...ΤΟΝ Α' ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ
Ο Λάκης... έφαγε τη Γιουροβίζιον στην προχθεσινή... αναμέτρησή του με τον α' ημιτελικό, που δεν είχε όμως ελληνικό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος της εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου ήταν 43,3% με 1.945.256 τηλεθεατές να προτιμούν το «Αλ Τσαντίρι» από τα κουνήματα της Χαντισέ, ενώ το υψηλότερο ποσοστό της βραδιάς ήταν 47,4% (2.181.000 τηλεθεατές), ποσοστό που σημειώθηκε την ώρα της ταυτόχρονης μετάδοσης. Η Γιουροβίζιον από την άλλη σημείωσε ποσοστό 30,0% και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 1.385.074 τηλεθεατών. Μόνο μετά το τέλος του Τσαντιριού ο προχθεσινός ημιτελικός άγγιξε το υψηλότερο ποσοστό του με 42,2% επί των ανοικτών δεκτών και 1.673.000 τηλεθεατές.



ΕΘΝΟΣ

No comments:

Post a Comment