Παρά τις προσπάθειες του Sakis, που τελικά έσωσε την ελληνική συμμετοχή από τα χειρότερα, ο «βιολιστής» έσπασε το ρεκόρ των βαθμών και πήρε την πρωτιά
Τέρμα το... παραμύθι, με τον «βιολιτζή» -όπως ειρωνικά είχαν βαφτίσει οι Ελληνες γιουροβιζιονολόγοι τον φετινό νικητή- να αφήνει πίσω του συντρίμμια και να ρίχνει «στον κουβά» όσους στοιχημάτισαν στο δικό μας γκανιάν, τον Σάκη Ρουβά που σαν σούπερ ήρωας έσωσε την ελληνική συμμετοχή από τα χειρότερα.
Γιατί ήταν η δική του ενέργεια που «σήκωσε» τη χώρα μας στην έβδομη θέση του 54ου διαγωνισμού της Γιουροβίζιον, ο οποίος φέτος έκανε «στροφή στην ποιότητα». Εκεί πάνω στη στροφή μπόρεσε και η ελληνική συμμετοχή να τσιμπήσει κάμποσα «ψηφαλάκια» κυρίως χάρη στον Sakis, στο καλό ομολογουμένως προμόσιον και στην προσωπική εργασία κάποιων ανθρώπων της ΕΡΤ.
Ευτυχώς που... δεν πάθαμε και τίποτα να λέμε αφού η επιστροφή των κριτών, τα αυξημένα έθνικ και φολκλόρ στοιχεία των υπόλοιπων συμμετοχών καθώς και η παρουσία ενός σερ και μιας αναγνωρισμένης αρτίστας στη σκηνή του Ολιμπίνσκι έκαναν τη δική μας παρουσίαση να δείχνει παρωχημένη συνταγή άκρως γιουροβιζιονική και εκτός τόπου.
Οι έφηβοι και τα παιδιά που ψηφίζουν περισσότερο στη Γιουροβίζιον έδωσαν «ντουζ πουά» στο επόμενο τιν άιντολ της Ευρώπης με την κλιν κατ φατσούλα που άνετα θα πρωταγωνιστούσε στον επόμενο κύκλο της Χάνα Μοντάνα ή του Χάισκουλ μιούζικαλ, αν ήταν στην Αμερική.
Τέρμα λοιπόν το παραμύθι για τους «ειδικούς» της Γιουροβίζιον που με ύφος «στα 'λεγα εγώ» προσπαθούν από χθες να καταλάβουν «τις πταίει» και ποιος βρίσκεται πίσω από το «εθνικό μας Βατερλό».
«Οι Ελληνες πλήρωσαν την αλαζονεία των ανθρώπων που περιέβαλλαν την ελληνική αποστολή που δούλεψε τόσο σκληρά», σχολιάζουν οι λάτρεις του διαγωνισμού στα sites.
«Πληρώνουν για τα κακά σχόλια που έκαναν για την Τουρκάλα Χαντισέ, πληρώνουν για τον ζήλο που προέτρεπαν όλους να μην ψηφίσουν το φαβορί Νορβηγό», λένε οι γιουροφάν για το κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι γιουροβιζιονολόγοι.
«Ζητώ συγνώμη, ήθελα να νικήσουμε. Είμαι πολύ λυπημένος που δεν μπόρεσα να αντεπεξέλθω στις προσδοκίες όλων. Αλλοι κερδίζουν και άλλοι χάνουν. Εδωσα τα πάντα», είπε αμέσως μετά ο Σάκης Ρουβάς, που ως άριστος επαγγελματίας και άνθρωπος που ξέρει και να χάνει πήρε «πάνω του» το βάρος της ήττας.
«Κέρδισα επειδή είχα μια ιστορία να πω», δήλωσε ο Αλεξάντερ Ρίμπακ, που έσπασε το ρεκόρ των Λόρντι συγκεντρώνοντας 387 πόντους, τους περισσότερους που έχει κερδίσει ποτέ νικητής του διαγωνισμού.
Είναι πλέον ολοφάνερο πως τα τελευταία χρόνια νικητής είναι αυτός που έχει «κάτι να πει», που το τραγούδι του είναι ξεχωριστό και δεν ακολουθεί την πεπατημένη της Γιουροβίζιον, κάτι που μάλλον δεν «διάβασε» η ελληνική αποστολή, αν και όλα τα στοιχεία οδηγούσαν σε αυτό το συμπέρασμα.
Με τη wanna be μίνιμαλ σικ διάθεση του... καλλιτέχνη (Φωκά Ευαγγελινού), τη σημαία που έχασκε ανάποδα και με τον Ρουβά (τύφλα να 'χει η Μήδεια και ο Μάικλ Τζάκσον μαζί) στον κυλιόμενο διάδρομο, όπως διαδόθηκε στο Ιντερνετ... τη χάσαμε τη Γιουροβίζιον πατριώτη!
Η ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ
1. Νορβηγία 387
2. Ισλανδία 218
3. Αζερμπαϊτζάν 207
4. Τουρκία 177
5. Ηνωμένο Βασίλειο 173
6. Εσθονία 129
7. Ελλάδα 120
8. Γαλλία 107
9. Βοσνία - Ερζεγοβίνη 106
10. Αρμενία 92
ΕΘΝΟΣ
No comments:
Post a Comment