14 May 2009

Εισιτήριο για τον τελικό διεκδικεί σήμερα ο Σάκης

Θέση στον τελικό της Eurovision θα διεκδικήσει απόψε ο Σάκης Ρουβάς, στο πλαίσιο του δεύτερου ημιτελικού του μουσικού διαγωνισμού που θα προβληθεί στις 10 το βράδυ στη ΝΕΤ. Ο Έλληνας τραγουδιστής θα εμφανιστεί στη 13η θέση.

Συνθέτης του τραγουδιού «Thisisournight» είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος και τους στίχους έχουν γράψει οι Craig Porteils και Cameron Giles-Webb. Ο β' ημιτελικός θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ στις 10 το βράδυ.

Μαζί με την Ελλάδα, την πρόκριση διεκδικούν άλλες 18 χώρες: Η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι 19 χώρες που θα συμμετάσχουν στον ημιτελικό :

1. ΚΡΟΑΤΙΑ

2. ΙΡΛΑΝΔΙΑ

3. ΛΕΤΟΝΙΑ

4. ΣΕΡΒΙΑ

5. ΠΟΛΩΝΙΑ

6. ΝΟΡΒΗΓΙΑ

7. ΚΥΠΡΟΣ

8. ΣΛΟΒΑΚΙΑ

9. ΔΑΝΙΑ

10. ΣΛΟΒΕΝΙΑ

11. ΟΥΓΓΑΡΙΑ

12. ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

13. ΕΛΛΑΔΑ

14. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

15. ΜΟΛΔΑΒΙΑ

16. ΑΛΒΑΝΙΑ

17. ΟΥΚΡΑΝΙΑ

18. ΕΣΘΟΝΙΑ

19. ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Από τον πρώτο ημιτελικό, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, πέρασαν οι χώρες: Τουρκία, Σουηδία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Μάλτα, Φινλανδία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Ρουμανία, Αρμενία και Ισλανδία. Εκτός τελικού έμειναν οι: Μαυροβούνιο, Τσεχία, Βέλγιο, Λευκορωσία, Ανδόρα, Ελβετία, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ.

Απευθείας στον τελικό έχουν περάσει χωρίς προκριματικούς το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η περυσινή νικήτρια, Ρωσία. Από αυτές οι δύο πρώτες είχαν δικαίωμα ψήφου στον πρώτο ημιτελικό, ενώ οι υπόλοιπες θα μπορούν να ψηφίσουν στον δεύτερο.

No comments:

Post a Comment