15 May 2009

O Σάκης πέταξε στον τελικό!

Αποστολή εξετελέσθη: Ο Σάκης «πέταξε» στον τελικό. Μετά από την ανακοίνωση-θρίλερ, η ελληνική πρόκριση ανακοινώθηκε 10η κατά σειρά, εξασφαλίζοντας εισιτήριο για τον αυριανό τελικό της Eurovision. Μαζί του προκρίθηκαν Νορβηγία, Εσθονία, Αζερμπαϊτζάν, Κροατία, Ουκρανία, Δανία, Αλβανία, Λιθουανία και Μολδαβία, ενώ εκτός έμεινε η Κύπρος.

Εκρηκτικός και ακριβής στις κινήσεις του ο Σάκης τιθάσευσε τη σκηνή με τη μινιμαλιστική παρουσία του. Δυστυχώς, δεν έγιναν όλα τα ευρήματα της σκηνικής του παρουσίασης τηλεοπτικά ορατά, καθώς τα γενικά πλάνα του σκηνοθέτη «απέκρυψαν» το εφέ με τη διαγώνια στάση του σώματος.
Τα είδαμε όλα!

Με δεκάδες ελληνικές σημαίες να ανεμίζουν σε πρώτο πλάνο, άνοιξε ο β’ ημιτελικός στη Μόσχα. Η σκηνή γέμισε με κοζάκους, ματριόσκες και οργανοπαίκτες, που ερμήνευσαν μεγάλες επιτυχίες της Eurovision σε διασκευή αλά ρωσικά. Με μουσική επένδυση μπαλαλάικας ακούστηκε το «Volare» αλλά και το «Diva» της Dana International. Η σκυτάλη δόθηκε στον Κροάτη Ιγκόρ, που άνοιξε μελωδικά το διαγωνιστικό μέρος, ακολούθησαν η κιτς παρουσίαση της Σερβίας με τον τραγουδιστή-κλόουν, ο βιολιστής της Νορβηγίας, που κατάφερε να σπάσει τη χορδή από το δοξάρι του, η γλυκύτατη πλην τρακαρισμένη Χριστίνα Μεταξά της Κύπρου και ο «πιο όμορφος του Διαγωνισμού μετά τον Σάκη» Δανός. Ο Ούγγρος κέρδισε με τη ρωσική αποφώνηση «σπασίμπα» όσους πόντους έχασε με το κακόγουστο τιρκουάζ παντελόνι, στιλιστική ιστορία έγραψε και το Αζερμπαϊτζάν με το χρυσό body paint στο πόδι της Αϊζέλ. Το τρίλεπτο του… αχταρμά παρουσίασε η Σβετλάνα της Ουκρανίας συνδυάζοντας γρανάζια, ημίγυμνους με περικεφαλαία και ντραμς.



Ελεύθερος Τύπος

No comments:

Post a Comment