14 Mar 2006

Kαι η παράδοση θα «ακουστεί» στα βραβεία «Aρίων»

Με αλλαγές και βελτιώσεις στη διοργάνωσή τους, τα μουσικά βραβεία «Αρίων», τα οποία θεσμοθέτησαν το Mega και η IFPI, θα απονεμηθούν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. H τελετή απονομής, που θα γίνει για δεύτερη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου (21.00), θα μεταδοθεί απευθείας από το Mega και εκτός διαγωνισμού θα τιμηθεί (με ειδικό βραβείο) η Δόμνα Σαμίου για την πολυετή προσφορά της στο ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι.

«Μέσω εμού το Mega κάνει τη μεγάλη τιμή να υπηρετήσει την παραδοσιακή μουσική. Το Mega τιμά τον ελληνικό λαό που έχει δημιουργήσει τα παραδοσιακά τραγούδια», έλεγε χθες η Δόμνα Σαμίου με αφορμή την επικείμενη τιμητική βράβευσή της. Παράλληλα εξέφρασε το παράπονο ότι «δεν ακούγεται πλέον η παραδοσιακή μας μουσική, ούτε καν στα σχολεία. Στερούμε από τον λαό μας την ελληνική παράδοση».

Ανάμεσα στις βελτιώσεις που έγιναν στο πλαίσιο αναβάθμισης του θεσμού, ο οποίος φέτος συμπληρώνει πενταετία, είναι η κατάργηση της διπλής υποψηφιότητας. Τα άλμπουμ θα είναι υποψήφια σε μία μόνο από τις κατηγορίες Έντεχνο, Λαϊκό, Ποπ, Εναλλακτική Μουσική, Μουσική για Τηλεοπτική ή Κινηματογραφική Ταινία, Θεατρική Παράσταση ή Ποίηση ή Λογοτεχνία, Παραδοσιακή Μουσική και Ορχηστρική μουσική. Αυτό όμως δεν εμποδίζει να εμφανίζεται δισκογραφική δουλειά σε μια κατηγορία και κομμάτι του ίδιου δίσκου σε κάποια άλλη.

Εμπλουτίστηκε, εξάλλου, η κατηγορία της Εναλλακτικής Μουσικής και στο εξής θα βραβεύονται, εκτός από τον δίσκο, τραγούδι - θα τιμώνται δηλαδή, στιχουργός και συνθέτης - και καλλιτέχνης.

Οι Μαρινέλλα, Σαβίνα Γιαννάτου, Παντελής Θαλασσινός, Μάριος Φραγκούλης, Γιάννης Πάριος, Γιάννης Πλούταρχος, Αντώνης Ρέμος, Κατερίνα Στανίση, Δημήτρης Κοργιαλάς, Σάκης Ρουβάς, Άννα Βίσση, Γιάννης Αγγελάκας, Μάνος Ξυδούς, «667», «Δυτικές συνοικίες», Γιώργος Θεοφάνους, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μίχας εμφανίζονται μεταξύ άλλων ως υποψήφιοι για βραβείο «Αρίων». Οικοδεσπότης της βραδιάς θα είναι ο Νίκος Αλιάγας.



ΤΑ ΝΕΑ

No comments:

Post a Comment