22 Mar 2006

Ο Σάκης έκανε χθες την κλήρωση για την σειρά της Γιουροβίζιον

Στη δέκατη έκτη θέση θα διαγωνιστεί η χώρα μας, με την Άννα Βίσση και το "Everything", στο μεγάλο τελικό της Eurovision στις 20 Μαΐου-μάλιστα την επιλογή της Ελλάδας έκανε ο Σάκης! Την κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης στη σκηνή του ΟΑΚΑ, αλλά και τη σειρά με την οποία θα ψηφίσουν οι χώρες, έκαναν ο Σάκης Ρουβάς και η Μαρία Μενούνος, παρουσία των αρχηγών όλων των αποστολών. Συνολικά, στην Eurovision της Αθήνας λαμβάνουν μέρος 37 χώρες, από τις οποίες 23 θα εμφανιστούν στον ημιτελικό και 24 στον τελικό. Την αυλαία του ημιτελικού στις 18 Μαΐου θα ανοίξει η Αρμενία με το "Without your love", η οποία φέτος πραγματοποιεί το ντεμπούτο της στη Eurovision, ενώ στον τελικό πρώτη θα εμφανιστεί η Ελβετία και το "If we all give a little". Η Ανέτ Αρτάνι με το "Why Angels Cry" για την Κύπρο, που συμμετέχει στον ημιτελικό, κληρώθηκε να εμφανιστεί ένατη. Επίσης, πρώτη θα δώσει τους βαθμούς της η Σλοβενία και τελευταία η Τουρκία.



Η σημερινή κλήρωση "έκλεισε" το διήμερο Delegation Meeting (την συνάντηση των αρχηγών όλων των αποστολών).

Τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της συνάντησης, οι αρχηγοί συζήτησαν πληθώρα θεμάτων και παρέδωσαν τους φακέλους με τις υποψηφιότητες των χωρών τους. Παράλληλα, λύθηκαν σημαντικά προβλήματα, όπως η απόσυρση της υποψηφιότητας της Σερβίας - Μαυροβουνίου, τη θέση της οποίας στον τελικό πήρε η Κροατία. Οι αρχηγοί συζήτησαν επίσης το νέο τρόπο παρουσίασης της ψηφοφορίας και αποφάσισαν ότι από το 2007 θα περνούν απ’ ευθείας στον τελικό 10 χώρες, έναντι 14 που είναι σήμερα, ενώ ξεναγήθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Μετά τις κληρώσεις, ο Σάκης και η Μαρία ευχαρίστησαν τους αρχηγούς και ευχήθηκαν σε όλους καλή επιτυχία στην Eurovision της Αθήνας, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον Μάιο.

No comments:

Post a Comment