29 Mar 2006

Αρίων νικητές και Αδύναμοι Κρίκοι

Πραγματοποίηθηκαν και φέτος τα Μουσικά Βραβεία Αρίων, που για κάποιο λόγο ήταν μάλλον τα πιο ...υποτονικά από κάθε άλλη χρονιά. Την παράσταση έκλεψε η μεγάλη Δόμνα Σαμίου και ο ανεπανάληπτος Ηλίας Ψινάκης, με ατάκες-φωτιά.

Στις 21.00 ακριβώς ξεκίνησε η τελετή με τον Νίκο Αλιάγα στη σκηνή και πρώτους καλεσμένους το Φωτη Σεργουλόπουλο και τη Μαρία Μπακοδήμου που απένειμαν το βραβείο του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στη Ραλλία Χρηστίδου.

Ο Γιώργος Θεοφάνους στη συνέχεια απένειμε στον Παντελή Θαλασσινό το βραβείο για τον Καλύτερο Εντεχνο Τραγουδιστή, η Ζέτα Μακρυπούλια στην Πέγκυ Ζήνα για την Καλύτερη Λαική τραγουδίστρια, ο Θοδωρής Μανίκας και ο Δημήτρης Κανελλόπουλος στον απόντα Φίλιππο Πλιάτσικα για το άλμπουμ του ‘Τι δεν έμαθε ο Θεός’ στην κατηγορία Καλύτερος Δίσκος Εναλλακτικής Μουσικής. Η ατάκα του Θ. Μανίκα ‘αν δεν πρόκειται για νοσοκομείο ή αστυνομία καλύτερα να μην στήνεις’, πιθανότατα θα συζητηθεί...

Ανδριάννα Μπάμπαλη, Δέσποινα Ολυμπίου και Ζωή Παπαδοπούλου στη συνέχεια live on stage, ενώ αμέσως μετά η Πέγκυ Ζήνα απονέμει το βραβείο Καλύτερου Λαϊκού Τραγουδιστή στον Γιάννη Πλούταρχο (ο οποίος απουσίαζε και το βραβείο παρέλαβε η Μαργαρίτα Μάτσα), και πριν κατέβει ερμηνεύει α καπέλα το Νόημα για το οποίο και καταχειροκροτείται. Η Ρίκα Βαγιάννη απένειμε έπειτα το βραβείο Καλύτερου Τραγουδιστή Εναλλακτικής Μουσικής στον Φίλιππο Πλιάτσικα, ενώ ακολούθησε ένα live χορευτικό από την παρέα του σήριαλ Στο Παρά Πέντε, οι οποίοι και βράβευσαν στην κατηγορία Καλύτερο Ποπ Τραγούδι, το Πάνω στην Τρέλα Μου του Δ. Κοντόπουλου και Ν. Γρίτση. Η Λίτσα Διαμάντη απένειμε στην Ελένη Τσαλιγοπούλου το βραβείο για τον καλύτερο Έντεχνο Δίσκο για το Κάθε Τέλος και Αρχή, ο Γιώργος Μητσικώστας βράβευσε τους Νότη Μαυρουδή και Παναγιώτη Μάργαρη για τον Καλύτερο Δίσκο Ορχηστρικής Μουσικής, οι Etsi De τον Δημήτρη Κοργιαλά για το Θέλω τόσο να σε δω, ως το Καλύτερο Τραγούδι Εναλλακτικής Μουσικής.

Ο Σάκης Ρουβάς τραγούδησε το νέο του τραγούδη στη σκηνή, το Χωρίς Καρδιά, ελληνική διασκευή του A Blower’s Daughter από τον Damien Rice.

H Βάλια Καλκούτη και ο Γ. Σιατσίδης βράβευσαν τους Νάμα ως το Καλύτερο Ποπ Συγκρότημα, ο Νίκος Κουρής και ο Κ. Μαρκουλάκης την Ελένη Τσαλιγοπούλου ως την Καλύτερη Έντεχνη Τραγουδίστρια, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τον Σάκη Ρουβά ως τον Καλύτερο Ποπ τραγουδιστή και οι Δ. Ολυμπίου, Ζ. Παπαδοπούλου, Α. Μπάμπαλη τους Raining Pleasure ως το Καλύτερο Συγκρότημα Εναλλακτικής Μουσικής, βραβείο που παρέλαβε ο Φώτης Βαλλάτος. Ο Γρηγόρης προσπάθησε να ξεσηκώσει το κοινό, αλλά όπως και ο Νίκος Αλιάγας, μάλλον μάταια, σε μια γενικά βαριά και ιδιαίτερα χαμηλών τόνων βραδυά. Εν τω μεταξύ στη σκηνή είχαν τραγουδήσει η Φωτεινή Δάρρα, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Βέρτης και η Βανέσα Αδαμοπούλου, ιδιαίτερα άνετη και χαμογελαστή.

Ο Θέμης Γεωργαντάς με τη Βίκυ Καγιά βράβευσαν τον Σάκη Ρουβά για το Σ' 'Εχω Ερωτευθεί ως τον Καλύτερο Ποπ Δίσκο, ενώ αμέσως μετά η γλυκιά κ. Νάνα Μούσχουρη ανακοίνωσε τα singles και άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις σε ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο. Η Madonna για το ξένο δεν ήταν εκεί... αλλά ο Νίκος Βέρτης (single Πες το μου ξανά) και η Χαρούλα Αλεξιόυ (album Ανθολόγιο) παρέλαβαν τα βραβεία τους, για το ελληνικό ρεπερτόριο.

Ακολούθησε ένα αφιέρωμα στη μεγάλη κυρία του παραδοσιακού τραγουδιού, τη Δόμνα Σαμίου που κατάφερε να ξεσηκώσει λίγο τον κόσμο, όσο αυτό ήταν δυνατό, ενώ αφού παρέλαβε και τον τιμητικό της Αρίωνα, ερμήνευσε το Τζιβαέρι και συγκίνησε εμφανώς τους παρευρισκόμενους.

Η Κατερίνα Στανίση ανακοίνωσε πως το Κερνάω του Φοίβου, είναι το Καλύτερο Λαϊκό Τραγούδι και ο Μίμης Πλέσσας ανακοίνωσε πως το Να Μείνεις Εδώ του Μ. Χατζηγιάννη παίρνει το βραβείο του Καλύτερου Έντεχνου Τραγουδιού. Θανος Πετρέλης, Φοίβος, Μιχάλης Χατζηγιάννης ήταν επίσης απόντες.

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη (Live στο Vox) παρέλαβε το βραβείο της από την Ελένη Μενεγάκη για τον Live Δίσκο της Χρονιάς, ενώ πήρε τον Νίκο Αλιάγα από το χέρι και τραγούδησε (και χόρεψαν) το Να σ αγαπώ ιν τα θελα....

Η ανανεωμένη και ιδιαίτερα συγκινημένη Ελενα Παπαρίζου ερμήνευσε εκπληκτικά το νέο της τραγούδι «Υπάρχει Λόγος» ενώ στη συνέχεια ο Χαράλαμπος Γαργαντουράκης βράβευσε τον Καλύτερο Δίσκο Παραδοσιακής Μουσικής «12 και μία ματιές στα Δωδεκάνησα».

Η έκπληξη της φετνής βραδυάς ήταν η εμφάνιση του Θέμη Αδαμαντίδη το My Way του Frank Sinatra, με συνοδεία το κλαρίνο του Βασίλη Σαλέα, αλλά και τον Νίκο Αλιάγα στη γαλλική εκδοχή του κομματιού. Καλύτερος Λαϊκός Δίσκος στο Γιάννη Πλούταρχο για το Όλα σε σένα τα βρήκα, από την παρέα του 50-50, η Ευρυδίκη και ο Ζακ Σεφάνου βραβεύουν τους Χειμερινούς Κολυμβητές ως το Καλύτερο Έντεχνο Συγκρότημα, ενώ ο Δημητρης Μπάσης ακολουθεί ζωντανά στη σκηνή.

Συνέχεια με το Highlight της βραδυάς, τον Ηλία Ψινάκη να κάνει είσοδο με το Sex της Κοκκίνου και με Πι! Βραβεύει την Ελενα Παπαρίζου ως την καλύτερη ποπ τραγουδίστρια, και εκεί πραγματοποιείται και ο πιο σουρεάλ διάλογος της βραδυάς...

-να και το sandwich στο Μέγαρο...

-Ηλία είσαι η πιο όμορφη γριά

-όλοι αυτό μου λένε... Και άλλες exclusive ατάκες του Ηλία Ψινάκη που μετά το περσινό ‘τραβιέμαι’ φέτος δήλωσε ‘σούρνομαι από κανάλι σε κανάλι’....

Η Μπέσυ Μάλφα απονέμει το καλύτερο souondtrack για την ταινία Λούφα και Παραλλαγή, Ζακ Στεφάνου, Κίτρινα Ποδήλατα και Μάνος Πυροβολάκης live on stage, η Ράνια Θρασκιά και ο Γιώργος Γκάβαλος βραβεύουν το Πάνω στην τρέλα μου ως το καλύτερο video clip της χρονιάς, και η παρέα του Δυο Μέρες Μόνο εμφανίζεται στη σκηνή και μας λύνει επιτέλους την απορία... τον Σεπτέμβρη ο νέος κύκλος της σειράς. Πέρα απο αυτό, ο Χ. Παπακαλιάτης, ο Χ. Λούλης, η Βίκυ Σταυροπούλου και η Λ. Ματσάγκου ανακοινώνουν το τραγούδι της Χρονιάς. Κερνάω του Φοίβου σε ερμηνεία του Θάνου Πετρέλη. (Και όχι το Number One όπως περιμέναμε και όπως άλλωστε άξιζε αφού πραγματικά ήταν το τραγούδι της περσινής χρονιάς... Οι δημιουργοί του δεν βραβεύτηκαν, ούτε ήταν υποψήφιοι σε κάποια κατηγορία... Γιατί άραγε?)

Ο Πασχάλης Τερζής βραβεύει την τραγουδίστρια της Χρονιάς, Πέγκυ Ζήνα, και τον τραγουδιστή της χρονιάς Αντώνη Ρέμο, που απουσιάζει και αντ αυτού παραλμβάνει το βραβείο ο Δημήτρης Γιαρμενίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Sony BMG Ελλάδος.

Τέλος με την Ελενα Ακρίτα, που με ύφος που θυμίζει "Αδύναμο Κρικο", κρίνει δικαιολογημένα την απουσία των καλλιτεχνών και εκνευρισμένη ανακοινώνει πως ο Δίσκος της Χρονιάς είναι αυτός του Γιάννη Πλούταρχου, "Ολα σε σένα τα βρήκα". Ο Νεκτάριος Κόκκινος παραλμβάνει αντ' αυτού...

01.20 τελειώνει η βραδυά για φέτος, με πολλές απουσίες, άκεφο κοινό, και με την ατάκα-κλειδί του Νίκου Αλιάγα... Όλα συμβαίνουν στο μυαλό μας.

Και του χρόνου...

No comments:

Post a Comment