7 Feb 2009

Τριτοκοσμικές εικόνες στο «Starz» βρήκε το υγειονομικό

«Ο Σάκης Ρουβάς επιστρέφει και ανατρέπει τα δεδομένα της νυχτερινής διασκέδασης».
Με τέτοιους διθυράμβους ξεκινούσαν δύο μήνες πριν οι αναγγελίες για τη λειτουργία κέντρου διασκέδασης στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο κλείνει ο Δήμος Αθηναίων τώρα, λίγο πριν από την ημερομηνία ολοκλήρωσης των εμφανίσεων...

Πρόκειται για το νυχτερινό κέντρο «Starz» στην πλατεία Ασωμάτων-Ερμού, όπου από τις 5 Δεκεμβρίου 2008 εμφανίζονται ο Σάκης Ρουβάς και οι αδελφές Μαγγίρα. Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν από την έναρξη της λειτουργίας του, που συνέπεσε με το Σαββατοκύριακο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καταγγέλθηκε το γεγονός ότι ο πεζόδρομος της Ερμού χρησίμευε ως απέραντο υπαίθριο πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα των θαμώνων.

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο δύο φορές η παράταξη «Ανοιχτή πόλη» και η δημοτική σύμβουλος Ελθήνα Αγγελοπούλου. Χρειάστηκε όμως να περάσει καιρός, να υπάρξουν δημοσιεύματα («Ε»-22/1/09 κ.ά.) μέχρι να γίνει στις 24 Ιανουαρίου αυτοψία από το Υγειονομικό της Νομαρχίας Αθηνών και να αποφασίσει η Δημαρχιακή Επιτροπή στις 4 Φεβρουαρίου τη σφράγισή του όχι για κατάληψη του πεζοδρόμου, αλλά για παραβάσεις των όρων λειτουργίας. Μεταξύ άλλων το Υγειονομικό διαπίστωσε ότι:

1) Ενώ λειτουργεί με άδεια του 1997 που επιτρέπει «ανάπτυξη 190 κινητών καθισμάτων στο ισόγειο», έχουν κατασκευαστεί εξώστες σε τρία επίπεδα και παρασκευαστήριο στο υπόγειο.

2) Την ώρα του ελέγχου ο αριθμός των πελατών ανερχόταν σε 300-350 άτομα.

3) Σε όλους τους εξώστες υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα και συγκεκριμένα στον τρίτο λειτουργεί μπαρ χωρίς τις ισχύουσες προδιαγραφές (πλακάκια πάνω από τη λάντζα, παροχή ζεστού νερού, δοχεία για παγάκια δίπλα σε ανοιχτά δοχεία απορριμμάτων). Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο μπαρ του ισογείου.

4 ) Υπάρχουν δύο αποχωρητήρια χωρίς προθάλαμο και εξαερισμό.

Ανοιχτή αποχέτευση

5) Το υπόγειο, που έχει μετατραπεί σε παρασκευαστήριο, έχει ύψος 1,70 μέτρα, «η αποχέτευση είναι ανοιχτή, το δάπεδο φθαρμένο και καλυμμένο με ξύλινες παλέτες, δεν υπάρχει παροχή ζεστού νερού και πλακάκια πάνω από τις λάντζες».

6) Η σκάλα προς το υπόγειο «λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος ποτών-χυμών-φρούτων και άσχετων αντικειμένων».

7) Δεν υπάρχουν κλειστές προθήκες για τα σκεύη.

8) Σε πρόχειρο μπαρ κάτω από τις σκάλες βρέθηκαν δοχεία απορριμμάτων ακάλυπτα, σακούλες με απορρίμματα, ακάλυπτα δοχεία φύλαξης παγοκύβων στο δάπεδο, καθαρά ποτήρια και ακάθαρτα και δεν υπήρχε φωτισμός.

9) Δεν επεδείχθησαν ατομικά βιβλιάρια υγείας για 4 υπαλλήλους του καταστήματος, τα θεωρημένα σχεδιαγράμματα και το βιβλίο υγειονομικών επιθεωρήσεων.

Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση, το κέντρο θα λειτουργούσε με το συγκεκριμένο σχήμα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2009. Για το όλο θέμα και το αν θα διακοπεί αμέσως η λειτουργία, προσπαθήσαμε χθες να επικοινωνήσουμε με τους υπευθύνους στο τηλέφωνο των κρατήσεων, που έδειχνε όμως μονίμως κατειλλημμένο ή εκτός λειτουργίας.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

No comments:

Post a Comment