13 Feb 2009

Sakis... του μποξ

«Ο κόσμος είναι αυτός που θα μας πει ποιο τραγούδι θα φέρει του χρόνου τη Γιουροβίζιον στην Αθήνα», (αυτό ακριβώς μας έλειπε), έλεγε και ξανάλεγε ο Σάκης Ρουβάς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Χίλτον, όπου παρουσιάστηκαν τα τρία υποψήφια τραγούδια.

Σε μια βραδιά που θα παρουσιάσουν οι αδελφές Μαγγίρα, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το «Αθηνών Αρένα» το βράδυ της επόμενης Τετάρτης, οι τηλεθεατές με τελεβόουτινγκ και η επιτροπή με την ψήφο της θα επιλέξουν εκείνο που θα ταξιδέψει στη Ρωσία.

Αμέσως μετά την παρουσίαση των τριών τραγουδιών -που ακούστηκαν για πρώτη φορά καθώς φέτος δεν έγιναν οι καθιερωμένες διαρροές- ο Σάκης βρέθηκε στην πρώτη θέση των διαδικτυακών στοιχημάτων!

«Εχω εμπιστοσύνη στο ένστικτο του κόσμου, ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει λάθος. Ολοι μαζί δεν μπορούμε», απάντησε ο Σάκης στο γιατί δεν έγινε απευθείας ανάθεση τραγουδιού, μια και όλα είναι από τον ίδιο συνθέτη, τον Δημήτρη Κοντόπουλο, που υπογράφει και τις πρόσφατες επιτυχίες του τραγουδιστή.

Ετσι, οι τηλεθεατές καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα ποπ τραγούδι, το «Οut of control», που πάει πολύ στον Sakis, το «Right on time», μία ερωτική μπαλάντα τύπου Τζέιμς Μπλαν, και ένα τραγούδι που κέρδισε τα περισσότερα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων, με τον αβανταδόρικο τίτλο «Τhis is our night».

Μετά τις 18 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν οι χώρες τις οποίες θα επισκεφθεί ο Σάκης Ρουβάς στο πρόμο-τουρ, ενώ τη βραδιά του... εθνικού τελικού στη σκηνή θα τραγουδήσουν οι υποψήφιοι της Κύπρου, του Μαυροβουνίου, της Λευκορωσίας και της Μάλτας.

Ο Τζώνη Καλημέρης τόνισε χθες πως έχει πάρει το θέμα Γιουροβίζιον «σοβαρά» και μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές της γιουρο-πανήγυρης έδωσαν το σύνθημα «να αρχίσουν τα όργανα».

«Γιατί έπρεπε να βρούμε στιχουργούς από άλλη... υφήλιο;» ερωτήθηκε ο συνθέτης από δημοσιογράφο του Star, επειδή οι στιχουργοί των δύο κομματιών είναι όχι εξωγήινοι, αλλά... Αυστραλοί.

Εκτενή αποσπάσματα της συνέντευξης Τύπου μεταδόθηκαν από σχεδόν όλες τις εκπομπές, ενώ «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» καθώς τις επόμενες εβδομάδες οι τηλεθεατές θα «χορεύουν» σε ρυθμούς Γιουροβίζιον. Ηδη στο ρινγκ μπήκε με επιθετικά σχόλια και τίτλους πρώτο το «νεανικό δελτίο».

ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ

Σε ελεύθερη μετάφραση, κάποια ενδεικτικά αποσπάσματα από τα τρία υποψήφια τραγούδια.

Out of control (Εκτός ελέγχου)

Εκτός ελέγχου
Γίνομαι τόσο τρελός, γίνομαι
Τόσο ερωτευμένος
Η καρδιά μου έχει πάρει φωτιά, καίγομαι
Από επιθυμία
Απόψε είναι η νύχτα που θα μπορέσω να πετάξω ψηλότερα

Right on time (Πάνω στην ώρα)

Οταν χάνομαι
Ψάχνω, αλλά δεν είναι κανείς τριγύρω
Κοιτάζω στα μάτια σου και με βρίσκω
Γι αυτό σε παρακαλώ κράτα με για ένα λεπτό
Ο χρόνος θα σου δείξει
Οταν χάνομαι
Ψάχνω, αλλά δεν είναι κανείς τριγύρω
Κοιτάζω στα μάτια σου
Πάνω στην ώρα
Πάνω στην ώρα
Οταν χάνομαι

This is our night (Αυτή είναι η βραδιά μας)

Αυτή είναι η βραδιά μας, πέτα, στην κορυφή μωρό μου
Ναι μπορούμε να το κάνουμε, κάτσε περίμενε και θα δεις
Αυτή είναι η βραδιά μας, ώρα, για μια αλλαγή μωρό μου
Πέτα όλα τα παλιά, κοντοστάσου και ελευθερώσου
Αυτή είναι η βραδιά μας, πέτα, στην κορυφή μωρό μου
Ναι μπορούμε να το κάνουμε, κάτσε περίμενε και θα δεις
Αυτή είναι η βραδιά μας, ώρα, για μια αλλαγή μωρό μου
Πέτα όλα τα παλιά, κοντοστάσου και ελευθερώσου
Αυτή είναι η βραδιά μας




ΕΘΝΟΣ

No comments:

Post a Comment