13 Feb 2009

Τα τραγούδια του Σάκη

«Out of control», «Right on time», «This is our night» είναι οι τίτλοι των τραγουδιών που ο Σάκης Ρουβάς και η ΕΡΤ επέλεξαν για να διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό της Eurovision, στις 18 Φεβρουαρίου (ΝΕΤ,22.00).
Τη βραδιά που οι τηλεθεατές και η κριτική επιτροπή θα επιλέξουν ποιο τραγούδι θέλουν να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 54ο Διαγωνισμό της Eurovision, που θα γίνει τον Μάιο (16/5) στο Olympiyski Indoor Arena της Μόσχας.

Και τα τρία τραγούδια είναι σε σύνθεση του Δημήτρη Κοντόπουλου, ενώ τους στίχους του πρώτου τραγουδιού έγραψε η Αλεξάνδρα Ζάκκα και των υπολοίπων οι Αυστραλοί Craig Porteils και Cameron Giles-Webb.

Τον ελληνικό τελικό του μουσικού διαγωνισμού θα παρουσιάσουν οι αδελφές Μαγγίρα, ενώ ο Φωκάς Ευαγγελινός θα είναι υπεύθυνος για τη χορογραφία και τη σκηνοθεσία της βραδιάς. Τα κείμενα είναι του Γιώργου Καπουτζίδη και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σόου θα παρουσιάζει την ιστορία της Eurovision.

Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό που θα γίνει στις 14 Μαΐου και αν αρέσει στον κόσμο, το τραγούδι θα περάσει στον τελικό έπειτα από ψηφοφορία. Στις 16 Μαΐου θα διαγωνιστούν 25 χώρες στο σύνολο: 10 χώρες από κάθε ημιτελικό, το γκρουπ των τεσσάρων ισχυρών (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία) και η διοργανώτρια χώρα (Ρωσία). Οσον αφορά τη σειρά που θα εμφανιστεί ο Σάκης Ρουβάς στον ημιτελικό και τον τελικό θα καθοριστεί έπειτα από κλήρωση.

Φέτος το νικητήριο τραγούδι της Eurovision θα επιλεγεί από μια πενταμελή επιτροπή κάθε χώρας (50%) και από την ψηφοφορία του κοινού (50%). Αυτό όμως δεν θα ισχύσει στους δύο ημιτελικούς, αφού ο κόσμος θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων της ΕΡΤ Φωτεινή Γιαννουλάτου εξήγησε ότι η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει μέσω Ιντερνετ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου και οι τιμές θα κυμανθούν από 20 εώς 650 ευρώ.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

No comments:

Post a Comment