19 Feb 2009

Σάκη, «This is our night»

Με το τραγούδι «This is our night» θα εκπροσωπήσει ο Σάκης Ρουβάς τη χώρα μας στον 54ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.
Η επιλογή έγινε μέσω ψηφοφορίας του κοινού και της κριτικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη σκηνή του «Αθηνών Αρένα».

Για το εισιτήριο προς τη Μόσχα διαγωνίσθηκαν επίσης τα τραγούδια «Out of control» και «Right on time».

Τη «σκυτάλη» στον Σάκη Ρουβά για τη φετινή Eurovision παρέδωσε η Καλομοίρα, η οποία στον περσινό διαγωνισμό της Eurovision κατέκτησε την τρίτη θέση.

Η βραδιά της ανάδειξης του ελληνικού τραγουδιού είχε ως θέμα την αναδρομή στα 30 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό με κείμενα διά χειρός Γιώργου Καπουτζίδη που παρουσίασαν οι αδελφές Μαγγίρα.

Το νικητήριο τραγούδι επέλεξαν το κοινό (60%) και η κριτική επιτροπή (40%). Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι: Μίμης Πλέσσας, Αντώνης Ανδρικάκης, Δημήτρης Γόντικας, Ευαγγελία Πισκερά, Ολγα Παυλάτου, Γιώργος Κυβέλος και η Στέλλα Φλωρά.

Στην εκδήλωση της ανάδειξης του ελληνικού τραγουδιού εμφανίστηκαν και εκπρόσωποι αντίπαλων χωρών: η εκρηκτική Χαντισέ της Τουρκίας που φιγουράρει ως φαβορί, η μούσα του Αντριου Λόιντ Γουέμπερ, Τζέιντ, από την Αγγλία, η βετεράνος της Eurovision Κιάρα από τη Μάλτα, η Χριστίνα Μεταξά από την Κύπρο, ο Αντρέα Ντεμίροβιτς από το Μαυροβούνιο και ο Πετρ Ελφίμοβ από τη Λευκορωσία.


Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο δεύτερο ημιτελικό που θα διεξαχθεί στη ρωσική πρωτεύουσα στις 14 Μαΐου.

Σε αυτόν εκτός της Ελλάδας θα συμμετέχουν οι: Σλοβενία, Δανία, Αζερμπαϊτζάν, Ολλανδία, Λετονία, Ουγγαρία, Σερβία, Νορβηγία, Ουκρανία, Λιθουανία, Πολωνία, Κροατία, Εσθονία, Μολδαβία, Κύπρος, Ιρλανδία, Σλοβακία και Αλβανία.

Στον πρώτο ημιτελικό που θα γίνει, δύο μέρες νωρίτερα, στις 12 Μαϊου κληρώθηκαν οι εξής χώρες: Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σουηδία, Ισραήλ, Βέλγιο, Ανδόρα, Τσεχία, Μαυροβούνιο, Ισλανδία, Γεωργία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ελβετία, Fyrom, Φινλανδία, Λευκορωσία, Τουρκία, Ρουμανία, Μάλτα και Αρμενία.

Τα εννέα πρώτα τραγούδια από κάθε ημιτελικό θα προκύψουν από την τηλεψηφοφορία, ενώ ως δέκατο προκρίνεται το πρώτο στην ψηφοφορία των επιτροπών σε κάθε ημιτελικό.



e-tipos.com

No comments:

Post a Comment