12 Feb 2009

Eurovision: 3 τραγούδια για τον Σάκη

Την άλλη Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, θα γίνει η επιλογή του τραγουδιού, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 54ο διαγωνισμό της Eurovision, στη Μόσχα.

Στη συνέντευξη Τύπου της ΕΤ, έγινε παρουσίαση των τριών υποψηφίων τραγουδιών, με συνθέτη το Δημήτρη Κοντόπουλο και ερμηνευτή το Σάκη Ρουβά.

Πρόκειται για το «Out of Control» σε στίχους Αλεξάνδρας Ζάκκα, «Right on Time» και «This is our night» σε στίχους Craig Porteils και Cameron Giles-Webb.

Όπως ανέφερε ο χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός, στη βραδιά του ελληνικού τελικού, που θα γίνει στο «Αθηνών Αρένα», στις 10 μμ, και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ με παρουσιάστριες τις αδερφές Μαγγίρα, Μπέτυ και Ματθίλδη, θα γίνει μια μουσική αναδρομή από το 1956 έως σήμερα και τα τρία τραγούδια θα πλαισιωθούν με όμορφη εικόνα, ενώ η ιδέα και τα κείμενα θα είναι του Γιώρογυ Καπουτζίδη.

Στην ίδια βραδιά θα προσκληθούν να συμμετάσχουν και οι υποψήφιοι στο διαγωνισμό Γιουροβίζιον από την Κύπρο, το Μαυροβούνιο, τη Λευκωρωσία και ίσως τη Μάλτα.

Η Φωτεινή Γιανουλάτου από την ΕΡΤ αναφέρθηκε σε ορισμένα στοιχεία σχετικά με τον 54ο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, που θα γίνει στη Μόσχα. Ειδικότερα, είπε ότι η Ελλάδα κληρώθηκε να συμμετάσχει στο δεύτερο ημιτελικό, στον οποίο παίρνουν μέρος δεκαεννέα χώρες, εκ των οποίων θα προκριθούν οι δέκα.

Το νεότερο στοιχείο σε αυτό το διαγωνισμό είναι ότι η επιλογή του τραγουδιού, που θα κερδίσει, θα γίνει κατά 50% από το κοινό και κατά 50% από τις εθνικές κριτικές επιτροπές, οι οποίες από οκταμελείς γίνονται πλέον πενταμελείς.

Ως τις 10 Απριλίου θα πρέπει να γίνει η διαπίστευση και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η πώληση των εισιτηρίων, μέσω Ίντερνετ. Οι τιμές θα κυμανθούν από 20 έως 650 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Τζόνι Καλημέρης διευκρίνισε ότι η επιτροπή που θα ψηφίσει για το ποιο τελικά τραγούδι, από τα τρία υποψήφια, θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, θα ανακοινωθεί την ίδια μέρα, δηλαδή στις 18 Φεβρουαρίου και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει ένα έντονο στη συνέχεια promotour με υποστήριξη από τον ΕΟΤ, από το δήμο της Αθήνας και βεβαίως, από την ΕΡΤ.

Επίσης ανέφερε, ότι χορηγοί είναι ο ΟΤΕ, η Trident, ο ΕΟΤ, ο δήμος της Αθήνας και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές.

Τέλος, ο Σάκης Ρουβάς, υπογράμμισε ότι στόχος του θα είναι να καταβάλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια, ώστε ο επόμενος διαγωνισμός της Γιουροβίζιον να γίνει στην Ελλάδα.


HMEΡΗΣΙΑ

No comments:

Post a Comment