13 Feb 2009

Εθνικός στόχος με ποπ, beat και dance!

Οχι, τα τραγούδια του Σάκη δεν θα μεταφέρουν τα ελληνικά ηχοχρώματα στα πέρατα της Γης. «Aυτό το έκαναν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μάνος Χατζιδάκις». Ο στόχος εδώ είναι άλλος. «Να έρθει η επόμενη Eurovision στην Αθήνα». Αποσαφηνίζοντας τη δική του μουσική αποστολή, ο Σάκης Ρουβάς έβαλε χθες τον πήχυ στο… χρυσό.

Τρία αμιγώς αγγλόφωνα τραγούδια με σύγχρονο μπιτ και απολύτως τίποτα ελληνικό -περισσότερα ελληνικά στοιχεία έχει η υποψηφιότητα του… Αντριου Λόιντ Γουέμπερ- καλούνται με ξένα όπλα να φέρουν εις πέρας τον «εθνικό στόχο». Ευχάριστο ποπ το «Out of control», δυναμική μπαλάντα το «Right on time» και επιβλητικό dance το «This is our night», που κέρδισε και το πιο ηχηρό χειροκρότημα μέσα στην αίθουσα αθηναϊκού ξενοδοχείου όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια των υποψήφιων τραγουδιών. Ενθουσιασμένος και σίγουρος για τον εαυτό του, ο Σάκης Ρουβάς αρνήθηκε ότι το 2004 πήγε καλά μόνο λόγω της… τούμπας και του σκισμένου t-shirt, υπερασπίστηκε το slow τραγούδι υπενθυμίζοντας τον περυσινό νικητή Ντίμα Μπιλάν και υποσχέθηκε να κάνει «τα πάντα» για την πρωτιά. «Είναι η μόνη μου σκέψη πριν κοιμηθώ. Ο κόσμος τώρα θα μας πει ποιο θα είναι το τραγούδι που θα φέρει το Διαγωνισμό στην Αθήνα». Χαμηλότερους τόνους κράτησε ο Τζώνη Καλημέρης, που τόνισε πως η είσοδος των κριτικών επιτροπών στον τελικό της Eurovision αλλάζει φέτος τα δεδομένα. «Πλέον παίζει ρόλο εξίσου η μελωδία με την εμφάνιση», δήλωσε.

Οσο για την επιλογή των μέχρι χθες άγνωστων στιχουργών Αλεξάνδρας Ζάκκα, Κρεγκ Πορτέιλς και Κάμερον Τζιλ-Γουέμπ, ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος διευκρίνισε πως η μουσική εστάλη σε πολλούς επαγγελματίες εντός και εκτός Ελλάδος και στο τέλος επελέγησαν οι πιο ταιριαστοί στίχοι. Την προσεχή Τετάρτη, το τηλεοπτικό κοινό σε ποσοστό 60% και η κριτική επιτροπή σε ποσοστό 40% θα επιλέξουν το τραγούδι που θα βγάλει… visa για τη Μόσχα αλλά και θα έχει την τύχη να προβληθεί μέσω των αεροσκαφών των Ολυμπιακών Αερογραμμών, που είναι χορηγός της ελληνικής συμμετοχής.



Ελεύθερος Τύπος

No comments:

Post a Comment