12 May 2004

Πρώτο βήμα, ο τελικός

Μια θέση στον ...ήλιο αναζητά σήμερα ο Σάκης Ρουβάς στον ημιτελικό του 49ου Διαγωνισμού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο στάδιο Abdi Ipekci Arena στην Κωνσταντινούπολη και θα μεταδοθεί στις 20.15 από τη ΝΕΤ.

Μπορεί να διεκδικεί ακόμη και την πρωτιά ο Σάκης Ρουβάς, όμως πρώτα πρέπει να περάσει στον τελικό... Ο Ελληνας τραγουδιστής με το «Shake it», σε σύνθεση Νίκου Τερζή και στίχους Νεκτάριου Τυράκη, θα προσπαθήσει να βρεθεί στις πρώτες 10, από τις 22, χώρες που συμμετέχουν στον ημιτελικό. Αυτές άλλωστε θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision όπου ήδη έχουν προκριθεί 14 χώρες (Ισπανία, Αυστρία, Νορβηγία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ρωσία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Πολωνία, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία, Ρουμανία και Σουηδία).

Η ελληνική αποστολή έχει αποσπάσει θετικά σχόλια και χθες πραγματοποίησε τις δύο τελευταίες γενικές δοκιμές χωρίς προβλήματα. Αν εξαιρέσει βέβαια κανείς τη γνωστή ελληνική «φαγωμάρα». Ο Σάκης Ρουβάς -με τους Απόστολο Ψυχράμη, Γιάννα Φαφαλιού και Αντώνη Δόμινο στα φωνητικά και με χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού- θα εμφανιστεί στη 10η θέση, ενώ θα έχουν προηγηθεί Φινλανδία, Λευκορωσία, Ελβετία, Λετονία, Ισραήλ, Ανδόρα, Πορτογαλία, Μάλτα, Μονακό και θα ακολουθήσουν Ουκρανία, Λιθουανία, Αλβανία, Κύπρος, FYROM, Σλοβενία, Εσθονία, Κροατία, Δανία, Σερβία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Ολλανδία. Τη βραδιά θα παρουσιάσουν ο Korhan Alay και η Meltem Cumbul, ηθοποιοί και παρουσιαστές γνωστών σόου στην Τουρκία, και για την Ελλάδα, όπως πάντα, η Δάφνη Μπόκοτα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

No comments:

Post a Comment