10 May 2004

Κατακτά τις καρδιές των Ευρωπαίων!

Λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά στην Κωνσταντινούπολη, ο Σάκης Ρουβάς αφήνει για λίγο τις υπερεντατικές πρόβες για να μας δώσει μια γεύση από το πώς αισθάνεται. Γεμάτος προσδοκία και συναισθήματα ευθύνης, ελπίζει μόνο για το καλύτερο...
Από την Ντορίτα Λουκίσσα

Η ανατροπή ήταν μεγάλη... Όμως, προήλθε από τον απόλυτο Έλληνα ποπ σταρ, που πάντα του αρέσει να εκπλήσσει. Έτσι, ο αιφνιδιασμός γρήγορα έδωσε τη θέση του στην ευχαρίστηση και στην ελπίδα ότι με τη συμμετοχή του η Ελλάδα δεν θα γυρίσει για μια ακόμη φορά πληγωμένη από τη Γιουροβίζιον. Πόσο μάλλον όταν o φετινός διαγωνισμός τραγουδιού γίνεται στη γειτονική Τουρκία, σε μια περίοδο έντονων πολιτικών ζυμώσεων.

Ο Σάκης Ρουβάς, έχοντας ήδη στις αποσκευές του την αποδοχή πολλών πολιτών της Ευρώπης που είχαν την τύχη να τον απολαύσουν από κοντά στη διάρκεια της μίνι περιοδείας που έκανε τις δύο τελευταίες εβδομάδες, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κωνσταντινούπολη και στοχεύει σε ένα και μόνο πράγμα: στην πρόκριση και διάκρισή του στον 49ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

Eμείς αποσπάσαμε την προσοχή του για λίγο από τις εμφανίσεις του και μιλήσαμε μαζί του, όσο βρισκόταν ακόμη στη Μάλτα. Κι ενώ απάντησε με ευκολία στο τι τον οδήγησε στην Πόλη, άφησε να εννοηθεί πως είναι μάταιο να κάνει κάποιος προγνωστικά σε αυτόν το διαγωνισμό...

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στη Γιουροβίζιον, αιφνιδιάζοντάς μας όλους;
Όταν σου ζητάει επισήμως η χώρα σου να την εκπροσωπήσεις σε έναν τέτοιο μεγάλο διαγωνισμό, δεν μπορεί παρά η απάντησή σου να είναι θετική. Είναι μεγάλη τιμή για μένα το ότι μου δείχνει η χώρα μου τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη.

Τι προσδοκάτε από αυτή τη συμμετοχή, όχι μόνο ως εκπρόσωπος της Ελλάδας αλλά και ως Σάκης Ρουβάς;
Εύχομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να φανώ αντάξιος των προσδοκιών όλων των Ελλήνων.

Από τη μέχρι τώρα προετοιμασία ποια εμπειρία σάς έχει μείνει αξέχαστη;
Όλη η διαδικασία της προετοιμασίας μου, αλλά και της προώθησης του τραγουδιού με ταξίδια σε αρκετές χώρες της Ευρώπης ήταν μια έντονη εμπειρία.

Έχετε ξεχωρίσει κάποιον επικίνδυνο αντίπαλο ανάμεσα στους συμμετέχοντες;
Ο φετινός διαγωνισμός είναι πολύ αναβαθμισμένος. Απ' ό,τι γνωρίζω, πολλές χώρες στέλνουν μερικούς από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές τους κι αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Επειδή έχει αποδειχθεί ότι η Γιουροβίζιον είναι πολύ απρόβλεπτος διαγωνισμός, είναι πολύ δύσκολο κάποιος να κάνει προγνωστικά και να διακρίνει επικίνδυνους αντιπάλους.

Σας αγχώνει το γεγονός ότι στο διαγωνισμό αυτό υπάρχουν χώρες που ψηφίζουν με πολιτικά και όχι με καλλιτεχνικά κριτήρια;
Σαφώς αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίζεις τη μουσική, αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος πάντα επιδοκιμάζει ένα τραγούδι όταν του αρέσει πολύ, ανεξαρτήτως από τα πολιτικά κριτήρια. Κι αυτό γιατί η μουσική ξεπερνά τα σύνορα της πολιτικής και μπορεί να φτάσει μέχρι την καρδιά σου.

Πώς ονειρεύεστε τον Σάκη Ρουβά τη 16η Μαΐου, όταν πια θα έχουν τελειώσει όλα;
Χαρούμενο...

Ποια είναι τα σχέδιά σας μετά τη Γιουροβίζιον;
Ήδη έχω πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις, που σχετίζονται με ηχογραφήσεις και συναυλίες.

Η περιοδεία
Ο Σάκης Ρουβάς έκανε μίνι αλλά εντυπωσιακή περιοδεία στην Ευρώπη για να προωθήσει όσο το δυνατόν καλύτερα το «Shake it».

Η τουρνέ ξεκίνησε από το Ελσίνκι, όπου εμφανίστηκε στο δημοφιλέστερο για το 2004 σόου της δημόσιας τηλεόρασης της Φινλανδίας «Βettina S», αλλά και στο κλαμπ Hercules, ένα από τα μεγαλύτερα της πρωτεύουσας.

Ακολούθησε η Μαδρίτη, όπου τραγούδησε στο ζωντανό σόου «Νοche de fiesta» στη δημόσια ισπανική τηλεόραση (ΤVE), μια εκπομπή που παρακολουθούν τα σαββατόβραδα 300 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον πλανήτη. Μετά την εμφάνισή του, οι προτάσεις για καριέρα στην Ισπανία έπεσαν βροχή, ενώ οι υπεύθυνοι του σόου αποφάσισαν να ξαναπροβάλουν την εκπομπή.

Στο Βίλνιους της Λιθουανίας -ήταν ο επόμενος σταθμός του- ήταν μεταξύ άλλων προσκεκλημένος στην πρωινή εκπομπή «Lapas Ritas», ενώ μετά το τέλος της παρουσίασής του υπέγραφε αυτόγραφα για μισή ώρα.

Στη συνέχεια βρέθηκε στη Μάλτα. Εκεί έδωσε συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Όχι μόνο έκλεψε τις καρδιές των εκπροσώπων του νησιού που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, αλλά το «Shake it» παίζεται καθημερινά από εκείνη την ημέρα σε όλα τα ραδιόφωνα.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στο Λονδίνο, όπου εκτός από τις εμφανίσεις του σε δημοφιλή μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως το ΒΒC, το ΙΤV και LGR Radio, έδωσε συναυλία για την ελληνική και κυπριακή κοινότητα στο κλαμπ Εros, μαζί με την τραγουδίστρια της Κύπρου, Λίζα Αντρέας.

Στη Σαντορίνη και την Πόλη
Τρεις ημέρες γυρισμάτων χρειάστηκαν στη Σαντορίνη για να ολοκληρωθεί το εντυπωσιακό βιντεοκλίπ που συνοδεύει το «Shake it». Όλο το νησί ήταν στο πόδι και πολλοί κάτοικοι βοήθησαν την παραγωγή και το σκηνοθέτη του κλιπ, Κώστα Καπετανίδη.

Ο Σάκης Ρουβάς έφυγε μαζί με την ελληνική αποστολή για την Κωνσταντινούπολη στις 4 Μαΐου και θα παραμείνει φυσικά εκεί μέχρι το πέρας του διαγωνισμού, κάνοντας υπερεντατικές πρόβες.

Στην Κωνσταντινούπολη το πρόγραμμά του περιλαμβάνει εμφανίσεις στην τηλεόραση -στο CanaD στο σόου της Χούλια Αφσάρ, που είναι η Τουρκάλα Βουγιουκλάκη-, αλλά και γυρίσματα για μια εκπομπή της ισραηλινής τηλεόρασης που θα προβληθεί στο Ισραήλ στις 11 Μαΐου.

Επίσης, ο Σάκης Ρουβάς θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αλλά και με τον Έλληνα Πρόξενο, που θα τον δεξιωθεί μαζί με όλη την ελληνική αποστολή.
Το στήσιμο των εμφανίσεων έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ το στάιλινγκ υπογράφει ο Κωνσταντίνος Κασπίρης.

Τις βραδιές του διαγωνισμού ο Σάκης Ρουβάς αναμένεται να έχει στο ακροατήριο και πολλούς σημαντικούς φίλους του, όπως η Νάνα Μούσχουρη και ο κορυφαίος Ιταλός μόδιστρος Βαλεντίνο.

No comments:

Post a Comment