4 Mar 2010

Φωτιά εκδίκησης στο κλαμπ του Σάκη

Από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος και από καταθέσεις προσπαθούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας να εντοπίσουν τους δράστες και ηθικούς αυτουργούς του εμπρησμού στο νυχτερινό κέντρο «S Club», όπου εμφανίζεται ο γνωστός τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς.

O εμπρησμός προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό του κλαμπ και κυρίως στη σκηνή. Το νυχτερινό κέντρο θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον για ένα δεκαήμερο μέχρι να αποκατασταθούν οι καταστροφές για να μπορέσει να επαναλειτουργήσει.

Υπάλληλοι του κλαμπ, εργαζόμενοι σε συνεργεία αποκατάστασης των ζημιών, βρίσκονταν από νωρίς χθες το πρωί στο κέντρο διασκέδασης, προκειμένου να βοηθήσουν στην επαναλειτουργία του. Έντονη ήταν η θλίψη των υπαλλήλων για την καταστροφή καθώς στο νυχτερινό κέντρο, όπως μας πληροφόρησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας, εργάζονταν τουλάχιστον 200 υπάλληλοι.

Τόσο ο Σάκης Ρουβάς όσο και η Τάμτα που εμφανίζονται μαζί στο πρόγραμμα εξέφρασαν τη λύπη τους για τις καταστροφές και επισήμαναν ότι το σημαντικότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περίπου 200 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους που δεν θα έχουν εισόδημα όσο καιρό παραμείνει κλειστό. Ο εμπρησμός στο κλαμπ που βρίσκεται στην αρχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος της Βούρβαχη, έγινε στις 7.10

το πρωί κι ενώ εκεί βρισκόταν μόνο ο Αλβανός φύλακας. Στο διπλανό νυχτερινό κέντρο με την επωνυμία «ΕDΟ», το οποίο ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία, υπήρχε φύλακας ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεσή του δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Οι τρεις δράστες που, σύμφωνα με την πρώτη κατάθεση του φύλακα δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, χτύπησαν την πόρτα του κλαμπ, τον παραπλάνησαν και όταν τους άνοιξε, του επιτέθηκαν. Κρατούσαν όπλα με τα οποία τον απείλησαν- ο ένας από τους δράστες τον χτύπησε στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου- και στη συνέχεια τον περιόρισαν σε χώρο του κέντρου. Κατόπιν έβαλαν φωτιά με βενζίνη - βρέθηκαν δύο μπιτόνια- και στουπιά κοντά στη σκηνή.

Μετά τον εμπρησμό οι δράστες διέφυγαν, ενώ ο φύλακας ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Η φωτιά στις 8 το πρωί είχε τεθεί υπό έλεγχο πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και καταστρέψει ολοσχερώς το κλαμπ.

ΕΝΤΥΠΩΣΗ στους αξιωματικούς της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση προκαλεί η μέθοδος και η ώρα που έδρασαν οι εμπρηστές, και κυρίως το γεγονός ότι επιτέθηκαν στον φύλακα με ακάλυπτα πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από αυτούς μιλούσε πολύ καλά ελληνικά, ενώ οι άλλοι δύο δεν αποκλείεται να είναι αλλοδαποί. Ο φύλακας συγκράτησε τα χαρακτηριστικά του ενός, ενώ τους άλλους δύο δεν τους είδε καλά.

Η εκδοχή πίσω από τον εμπρησμό να βρίσκονται συμμορίες της νύχτας που εκβιάζουν για «προστασία», έχει αποκλεισθεί. Οι έρευνες στρέφονται κυρίως σε οικονομικές διαφορές από την πλευρά του επιχειρηματία.

Υπάλληλοι της επιχείρησης επέμεναν χθες ότι δεν υπήρξαν απειλές, εκβιαστικά τηλεφωνήματα και κόντρες. Αντίθετα, έλεγαν ότι το μαγαζί λειτουργούσε πολύ καλά και ότι υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Είχε αρχίσει τη λειτουργία του παραμονές Χριστουγέννων με προοπτική να συνεχίσει μέχρι το Πάσχα. Επέμεναν ότι αιφνιδιάσθηκαν από αυτό που συνέβη, καθώς δεν είχε προηγηθεί τίποτα να τους κινήσει τις υποψίες τους.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

No comments:

Post a Comment