1 Feb 2006

Το ισοζύγιο της Γιουροβίζιον

Οτι η Αννα Βίσση θα μας εκπροσωπήσει στη Γιουροβίσιον το γνωρίζουμε· όπως και ότι θα την παρουσιάσει ο Σάκης Ρουβάς· όχι μόνος του, αλλά ούτε η ΕΡΤ ξέρει ακόμη ποιος ή ποια θα είναι ο συμπαρουσιαστής ή η συμπαρουσιάστριά του.

Αυτά που δεν γνωρίζαμε ήταν τα έξοδα και τα έσοδα του 51ου διαγωνισμού τραγουδιού που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ και έγιναν πλέον γνωστά από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Χρήστο Παναγόπουλο, ο οποίος ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Τα έξοδα της διοργάνωσης -με μικρές αποκλίσεις- θα ανέλθουν στα 12.000.000 ευρώ, ενώ τα έσοδα στα 13.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, για τη διοργάνωση η ΕΡΤ θα διαθέσει 5.000.000 ευρώ, 3.500.000 ευρώ θα διαθέσει η EBU και 3.500.000 ο ΕΟΤ, μέσω μνημονίου συνεργασίας που αναμένεται να υπογραφεί.

Οσον αφορά τα έσοδα, 3.500.000 ευρώ θα δώσουν οι χορηγοί (1.000.000 ο ΟΠΑΠ, 600.000 ο ΟΤΕ, 300.000 η Cosmote, 1.000.000 ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, 300.000 άλλοι οργανισμοί), ενώ βρισκόμαστε ήδη σε διαπραγματεύσεις με μια ιδιωτική τράπεζα. Η πώληση των εισιτηρίων, που η τιμή τους θα κυμανθεί από 20 εώς 250 ευρώ το ακριβότερο, θα αποφέρει 2.000.000 ευρώ, η τηλεοπτική διαφήμιση για τις βραδιές του τελικού και ημιτελικού υπολογίζεται στα 500.000 ευρώ, ενώ στα έσοδα προσμετρώνται τα 3.500.000 ευρώ της EBU και το ανάλογο ποσόν του ΕΟΤ». Η Αννα Βίσση και ο Σάκης Ρουβάς δεν θα βάλουν ούτε ευρώ στην τσέπη τους, ενώ το ποσόν που θα δοθεί στον Γιώργο Καπουτζίδη και στη Ζέτα Μακρυπούλια είναι το ανάλογο ενός μηνιαίου μισθού που δίνει η ΕΡΤ.

Από την πλευρά της η Αννα Βίσση εκφράζει τον ενθουσιασμό της που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, υποσχέθηκε ότι θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης, ενώ δήλωσε ότι δεν νιώθει καθόλου άγχος και φόβο, αλλά, αντίθετα, αντιμετωπίζει το διαγωνισμό σαν πρόκληση με όρεξη και κέφι. Οσον αφορά την επιλογή του τραγουδιού, διευκρίνισε ότι είναι δεκτές όλες οι συνθετικές προτάσεις που θα της γίνουν, ώστε να τις ακούσει και να επιλέξει τις καλύτερες για να τις παρουσιάσει στον κόσμο. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο ο Νίκος Καρβέλας να είναι ο συνθέτης του τραγουδιού, χωρίς όμως να είναι δεδομένη η επιλογή (!).

Από τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΡΤ δημιουργήθηκε ασάφεια για το αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι ειδική βραδιά επιλογής του ελληνικού τραγουδιού με τη συμμετοχή και του κοινού. Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ Γ. Χουλιάρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε αργότερα, επέμεινε ότι θα γίνει κανονικά η βραδιά επιλογής, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχουν περισσότερα του ενός μουσικά κομάτια.

Το πρόγραμμα της Αννας Βίσση, όπως επισημάνθηκε, για την προώθηση του τραγουδιού είναι πολύ νωρίς να ανακοινωθεί, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα επισκεφθεί το λιγότερο 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στα μέσα Φεβρουαρίου μέσω Internet, ενώ το 1/4 των 17.000 θέσεων του κοινού θα καλυφθεί από ξένους επισκέπτες.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

No comments:

Post a Comment