24 Feb 2006

Στον αγώνα κατά AIDS

Με το σλόγκαν «Ενημερώσου, προφυλάξου, βοήθησε», το Μέγκα στηρίζει τον αγώνα κατά του AIDS, με τη συμμετοχή του στις ενέργειες το «Stopaids 2006».

Το κανάλι της Μεσογείων σχεδιάζει από μεθαύριο μέχρι τις 2 Μαρτίου μια σειρά από τηλεοπτικές παρεμβάσεις για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη μάστιγα του αιώνα. Κατά τη διάρκεια των εκπομπών του σταθμού, θα προβάλλονται διάφορα βίντεο που θα ενημερώνουν το κοινό για το AIDS με σκοπό την κινητοποίησή του.

Στόχος του καναλιού είναι να βοηθήσει στη συλλογή χρημάτων για τα παιδιά που είναι φορείς της ασθένειας, αλλά και συγκεκριμένους οργανισμούς που τα περιθάλπουν. Γι' αυτό και στις 28 Φεβρουαρίου στις 21.00, θα μεταδώσει έναν τηλε-πλειστηριασμό με παρουσιαστές τούς Μάρα Ζαχαρέα, Πέτρο Φιλιππίδη και Ράνια Θρασκιά, οι οποίοι θα έχουν συμπαραστάτες πολλούς ανθρώπους που διαπρέπουν στην πνευματική, καλλιτεχνική αλλά και πολιτική ζωή της Ελλάδος. Ανάμεσά τους οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιλένα Αποστολάκη, Αντζελα Γκερέκου, Μαρία Σολωμού, Σταύρος Ζαλμάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Φίλιππος Σοφιανός, αλλά και πολλοί ακόμη βάζουν το δικό τους λιθαράκι για την καλύτερη ενημέρωση και καταπολέμηση του AIDS.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν είναι δύο δάδες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ένας πίνακας του Δημήτρη Μυταρά που ο ίδιος δημιούργησε ειδικά γι' αυτόν τον σκοπό, το κομποσκοίνι του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ένα βιβλίο με τη βιογραφία του Νέλσον Μαντέλα υπογεγραμμένο από τον ίδιο αλλά και πολλά ακόμη αντικείμενα επωνύμων.

Στην τηλεοπτική καμπάνια που ξεκινά το Μέγκα, συμμετέχουν εθελοντικά οι: Νίκος Αλιάγας, Δέσποινα Βανδή, Σωτήρης Δανέζης, Κάτια Ζυγούλη, Σμαράγδα Καρύδη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Φάνης Μουρατίδης, Σάκης Ρουβάς, Γιώργος Σατσίδης, Αρης Σπηλιωτόπουλος, Μαριέττα Χρουσαλά. Το «Stopaids» σχεδιάζει παράλληλα και μια σειρά άλλων εκδηλώσεων, με σημαντικότερες τις δύο συναυλίες τού Salif Keita στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (28/2) και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (1/3). Στις εκδηλώσεις εντάσσονται και οι αναδρομικές εκθέσεις αφίσας στην Τεχνόπολη Αθηνών (3 έως 12/3) και στον Μύλο Θεσσαλονίκης (25/2 έως 5/3/06), με ό,τι αφορά το AIDS τα τελευταία 25 χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

No comments:

Post a Comment