31 Dec 2010

Σάκης Ρουβάς - Τους ζυγούς λύσατε

Αιγόκερως με Σελήνη στην Παρθένο χαρακτηρίζεται από επαγγελματική ευσυνειδησία και του αρέσει να είναι τέλειος Από τον Γιάννη Ριζόπουλο Η εμφάνιση του ακτύπητου δίδυμου Άννα Βίσση-Σάκης Ρουβάς ήταν σίγουρα το κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Αν και από ότι διάβασα δεν έμειναν όλοι ευχαριστημένοι, είναι βέβαιο ότι οι δύο τοπ καλλιτέχνες θα μπορέσουν να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη Face 2 Face απόλαυση, ακόμη και στους πιο απαιτητικούς θαμώνες τους.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι προδιαγραφές αυτής της συνεργασίας δείχνουν λαμπρές. Ωστόσο, εκτός από το ...Δ.Ν.Τ, κάποιοι πλανήτες φαίνεται ότι απεργάζονται τα δικά τους σχέδια. Αυτήν την περίοδο ο Σάκης Ρουβάς βρίσκεται κάτω από το ασφυκτικό πρέσινγκ του Κρόνου, ο οποίος ετοιμάζεται να ...στρογγυλοκαθίσει πάνω στο γενέθλιο τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού. Και η «αναποδιασμένη» φύση του πλανήτη των ανατροπών δεν είναι και ότι καλύτερο για μια ομαλή συνέχεια, ιδιαίτερα σε θέματα συνεργασιών (βρίσκεται στο Ζυγό). Ο ...πρώτος γύρος αναμένεται να ξεκινήσει το Δεκέμβριο, καθώς ο διελαύνων Κρόνος θα τετραγωνίσει με ακρίβεια τον Ήλιο του Σάκη, θέτοντας του πιεστικά και δυσεπίλυτα προβλήματα. Και ουσιαστικά κατά τη διάρκεια του 2011 θα ακολουθήσει ο δεύτερος και ο τρίτος.

Δυστυχώς η άγνωστη ώρα γέννησης δεν βοηθά σε έναν πιο σαφή προσανατολισμό, ως προς το που θα κτυπήσει το ...καμπανάκι ο Κρόνος, από την πείρα μου πάντως υποψιάζομαι ότι δεν θα είναι στον επαγγελματικό τομέα. Η για να το θέσω διαφορετικά, οτιδήποτε και αν προκύψει εκεί, ο Σάκης Ρουβάς είναι σε θέση να πράξει το καλύτερο και να μετατρέψει ένα αρχικό μειονέκτημα σε σημείο υπεροχής.

Αντίθετα σε προσωπικά θέματα οι δυνατότητες αντίδρασης είναι κατά πολύ μειωμένες και επειδή οι εξελίξεις που δρομολογούνται σε αυτόν τον τομέα ενδέχεται να είναι «καυτές», ο δημοφιλέστατος καλλιτέχνης κινδυνεύει να βρεθεί μεταξύ ...σφύρας και άκμονος.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο εξ αιτίας ενός ακόμη ...Ζυγού. Το τετράγωνο του διελαύνοντα Πλούτωνα προς τη γενέθλια θέση του αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για μια μάλλον μηδενιστική φάση στην προσωπική του ζωή και γενικότερα τις συνεργασίες του. Από μια δημιουργική σκοπιά όλη αυτή η πίεση μπορεί να συμβάλλει σε μια ριζική αλλαγή στόχων και πολιτικής, απεμπλέκοντας το Σάκη Ρουβά από την «κατάρα» της εγχώριας show biz. Όσον αφορά όμως τα πιο προσωπικά του θέματα, η Πλουτώνια επιρροή μπορεί να σημάνει το τέλος ενός κύκλου, με τρόπο μάλιστα που δεν θα είναι διόλου αρεστός η ευχάριστος.

Κάποιες από αυτές τις καταστάσεις έχουν ήδη δρομολογηθεί (είναι γνωστή η υπόγεια και αφανής δράση του Πλούτωνα) και θα βγουν στο φως είτε το αμέσως επόμενο διάστημα, είτε αρκετά αργότερα. Κατά τα άλλα, η ανακήρυξη του Σάκη Ρουβά από το κοινό του MTV ως Best Greek Act ήταν μάλλον ...φυσιολογική. Εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στην κορυφαία θέση των προτιμήσεων του κοινού-και θα συνεχίσει να είναι-κάτι που οφείλει πρωτίστως στο τρίγωνο της Δήμητρας με το Δία που κοσμεί το γενέθλιο χάρτη του. Αν μη τι άλλο, ως perfomer ...σκίζει, εκμεταλλευόμενος με σύνεση τα προσόντα με τα οποία τον προίκισε η φύση. Αιγόκερως με Σελήνη στην Παρθένο χαρακτηρίζεται από επαγγελματική ευσυνειδησία και του αρέσει να είναι τέλειος σε ότι κάνει. Μάλιστα το τετράγωνο του Ουρανού προς τον Ήλιο του υποδηλώνει ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να «ψάχνεται», αναζητώντας διαρκώς νέους τρόπους για να εκφράσει το δημιουργικό του ταλέντο. Από την άλλη πλευρά ο Ουρανός σηματοδοτεί ουσιαστικές στροφές στην καριέρα του και όσο μεγαλώνει θα δοκιμάζει τις ικανότητες του σε διάφορα ...μετερίζια. Η ψυχική του ευγένεια-έως και αφέλεια-είναι έκδηλη από το τετράγωνο της Σελήνης με τον Ποσειδώνα, μια όψη που-κατά τεκμήριο-φαίνεται έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην επιλογή της καλλιτεχνικής σταδιοδρομίας του. Παράλληλα, ο Άρης στον Κριό τον βοηθάει να είναι πάντα γυμνασμένος και ...ετοιμοπόλεμος. Η θετική ενέργεια που εκπέμπει πηγάζει από τη σύνοδο του Ερμή με το Δία στον Τοξότη και είναι βέβαιο ότι πετάει τη ...σκούφια του για τα παιδιά και τη νεολαία, αφού και ο ίδιος κατατάσσει τον εαυτό του στην ...ίδια κατηγορία.

Επαγγελματικά με την πάροδο του χρόνου θα γίνεται όλο και πληρέστερος, αλλά αν θέλει πραγματικά να πετύχει τη διεθνή αναγνώριση που του αξίζει, εκτιμώ ότι πρέπει να φύγει στο εξωτερικό. Ο ...πανικός που εξακολουθεί να σκορπίζει στο γυναικείο φύλο άμα τη εμφανίσει του, «πατάει» πάνω στην αντίθεση του Άρη με τον Πλούτωνα, η οποία όπως και να το κάνουμε ...εκτοξεύει φερομόνες προς κάθε κατεύθυνση. Μάλιστα οι δύο πλανήτες στην αστρική τους εκδοχή πέφτουν πάνω στην τροπική Σελήνη, ανεβάζοντας κι άλλο τον ερωτικό ...πυρετό. Στην κυριολεξία είναι αυτό που λένε «κόβω φλέβες»...
Από την άλλη πλευρά μια τόσο «φορτωμένη» Σελήνη δεν παύει να είναι πρόβλημα, αφού στην πραγματικότητα κάθε προσωπική σχέση του Σάκη με γυναίκες κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μέγα δράμα. Κάτι που φυσικά ισχύει και για το γάμο του με την Κάτια Ζυγούλη.

Με ψυχολογικούς όρους, το θηλυκό αρχέτυπο είναι τόσο αδηφάγο που απειλεί να «καταβροχθίσει» την προσωπικότητα του Σάκη Ρουβά, με τον ίδιο τρόπο που οι μυθικές Μαινάδες κομμάτιαζαν τα θύματα τους στις Διονυσιακές τελετουργίες.
Και για να μην παρεξηγηθώ, το «θηλυκό αρχέτυπο» εκφράζεται στη ζωή ενός άνδρα, είτε στην επιλογή των συντρόφων του, είτε ως ένα εσωτερικό πάθος που σιγοκαίει και καιροφυλακτεί για την εκδήλωση του.

Η συναστρία του Σάκη Ρουβά με την Κάτια Ζυγούλη

Εκείνη Καρκίνος κι εκείνος Αιγόκερως, συγκροτούν ένα από τα «τυπικά» ζευγάρια του ζωδιακού, έχοντας μάλιστα αναλάβει τους παραδοσιακούς ρόλους που και η ίδια η φύση ...επιθυμεί.

Η Κάτια Ζυγούλη της ...υπομονετικής μάνας και ο Σάκης Ρουβάς του πάτερ-φαμίλια, που οι προτεραιότητες του είναι κυρίως επαγγελματικές.

Ωστόσο, με την επιφύλαξη του τι μπορεί να συμβαίνει με τους Ωροσκόπους τους, η συναστρία τους δεν είναι και από τις πιο «δυνατές».

Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη, δηλώνει βέβαια μια ερωτική έλξη αλλά δεν είναι ικανό από μόνο του να συντηρήσει μια σχέση στο χρόνο. Κάτι τέτοιο κρίνεται συνήθως από τις σχέσεις Ήλιου-Σελήνης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μάλλον ...ανύπαρκτες.

Με δεδομένο μάλιστα το έντονο ερωτικό ταπεραμέντο της Κάτιας (έχει σύνοδο Αφροδίτης-Άρη στον Ταύρο) θα είναι πάντα ζητούμενο το αν ο σύζυγος και ...κύριος της μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα στις επιθυμίες της και αν όχι τι τροπή θα μπορούσαν να πάρουν τα πράγματα.

Ο Σάκης Ρουβάς, που έχει τον Κρόνο του πάνω σχεδόν στην Αφροδίτη της Κάτιας, δεν θα είχε πρόβλημα ακόμη και αν η σχέση τους έπαιρνε μια καθαρά «συμφέρουσα» η «φιλική» μορφή, όπου και οι δύο θα «έκαναν τη ζωή τους», κρατώντας, κατά τα άλλα, όλα τα προσχήματα.

Η αγάπη του στα παιδιά ήταν και θα είναι για εκείνον το βασικό κριτήριο ενός γάμου. Όμως η Κάτια Ζυγούλη δεν κινείται στο ίδιο πνεύμα. Θέλει να ζήσει με τον άνδρα της ζωής της κάθε πάθος και κάθε ένταση. Και όση υπομονή κι αν κάνει, κάποια ημέρα το «θηρίο» θα ξυπνήσει μέσα της και θα ψάξει για ...άλλην αγκαλιά.

Ήδη ο ...πανδαμάτωρ Κρόνος ετοιμάζεται να επισκεφθεί το ζεύγος δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια ουσιαστική κρίση στη σχέση τους και τις ζωές τους. Οι Ήλιοι τους βρίσκονται σχεδόν απέναντι ο ένας με τον άλλον και από αυτήν την άποψη ο Κρόνος πάει για το ...νταμπλ.

Αν βοηθήσουν οι Ωροσκόποι τους, τότε μπορεί να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο, μαθαίνοντας περισσότερα πράγματα ο ένας για τον άλλον και για τους εαυτούς τους.
Έτσι κι αλλιώς πάντως, κάθε απόφαση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη..

No comments:

Post a Comment