2 Jan 2010

«Πάντα επιζητώ την πρόκληση στην καριέρα μου» (eng)

Εχοντας αφήσει μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες, ο Σάκης Ρουβάς «διοργανώνει» πάρτι στο «The S Club» και μιλάει για τον χρόνο «που είναι φίλος και σύμμαχος», το τραγούδι, την υποκριτική και την οικογένειά του που είναι «το σημαντικότερο πράγμα για μένα»

Σίγουρα πολλοί θα αναρωτιούνται τι είναι αυτό που κάνει τον Σάκη Ρουβά να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερος. Λοιπόν, το μυστικό του το αποκαλύπτει ο ίδιος: αντιμετωπίζει τον χρόνο ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό του. Δεν φοβάται το μέλλον, γιατί πιστεύει στις δυνάμεις του και επενδύει στη σκληρή δουλειά του. Θέτει ως καθοριστικό παράγοντα στην καριέρα του την πρόκληση μέσα από την οποία εξελίσσεται. Δεν φοβάται να ρισκάρει και πάνω απ’ όλα βάζει τα «θέλω» του και όχι τα «πρέπει».

Παίρνει ενέργεια πρώτα απ’ όλα από τις δύο γυναίκες της ζωής του κι έπειτα από το κοινό που του δείχνει τόση αγάπη. Εχοντας αφήσει πίσω του μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες, συνεχίζει να δουλεύει στους ίδιους εντατικότατους ρυθμούς με έναν και μόνο στόχο: να μη σταματήσει να μας εκπλήσσει!

Η νέα χρονιά σάς βρίσκει επί σκηνής, μουσικής και τηλεοπτικής αλλά και σε γυρίσματα μιας ολοκαίνουργιας ταινίας. Πολλοί αναρωτιούνται πώς καταφέρνει ο Σάκης Ρουβάς να τα κάνει όλα αυτά μαζί.
Μου αρέσει να κάνω πολλά πράγματα μαζί, με κάνουν να νιώθω γεμάτος και δημιουργικός. Εχω εξασκηθεί σε τέτοιες συνθήκες πίεσης κι έτσι μπορώ να έχω την ενέργεια για να ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις του κάθε πρότζεκτ ξεχωριστά. Η μουσική με αποσυμπιέζει και οι λάιβ εμφανίσεις ενισχύουν την αμφίδρομη σχέση μου με το κοινό. Εισπράττω αγάπη, πάθος κι αυτό με ανανεώνει πολύ και μου δίνει δύναμη να συνεχίζω. Η τηλεόραση με διασκεδάζει, γιατί το X-Factor είναι ένα σόου που με ψυχαγωγεί και μ’ ενδιαφέρει πρωτίστως ως τηλεθεατή.

Ο κινηματογράφος είναι η νέα μεγάλη αδυναμία μου. Αντιμετωπίζω τις ταινίες σαν προσκλήσεις μέσα από τις οποίες πρέπει να μάθω, να δοκιμαστώ, να πετύχω. Κι αυτό με εξιτάρει, μου δίνει κίνητρο να εξελίσσομαι και να βελτιώνομαι σε ό,τι καταπιάνομαι.

Οταν μοιράζεις τις δυνάμεις σου σε πολλά διαφορετικά πράγματα μπορείς να είσαι εξίσου καλός σε όλα;
Αυτό που λες είναι μια πρόκληση από μόνο του και η πρόκληση είναι κάτι που πάντα επιζητώ στην καριέρα μου. Δεν μ’ ενδιαφέρουν οι ευκολίες. Σε όλη την πορεία μου προσπαθούσα να καταπιαστώ με το διαφορετικό και τολμούσα ακόμα και την απουσία όταν κάτι δεν με ικανοποιούσε.

Ποιες από όλες τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες με τις οποίες ασχολείστε αυτή την περίοδο απαιτεί περισσότερη δουλειά και ενέργεια;
Οι εμφανίσεις μου στο «The S Club» απαιτούν μεγάλη ενέργεια. Αλλά δεν παραπονιέμαι, γιατί ο κόσμος μου το ανταποδίδει με την αποδοχή του. Ο κινηματογράφος απαιτεί μελέτη και συγκέντρωση, είναι όμως κάτι που με γεμίζει και στο τέλος της ημέρας είμαι ενθουσιασμένος που θα κάνω το ίδιο και την επομένη.

Νιώθετε πως ο χρόνος σάς πιέζει; Εχετε πιάσει δηλαδή τον εαυτό σας να σκέφτεται «ας τα κάνω όλα τώρα που νιώθω ακόμη πολύ δυνατός»;
Τον χρόνο τον νιώθω και φίλο και σύμμαχο, γιατί κοιτώντας πίσω συνειδητοποιώ την αλλαγή και την εξέλιξή μου. Για μένα το να κάνω πολλά πράγματα μαζί είναι δημιουργική ανάγκη, όχι αυτοσκοπός για να προλάβω τώρα που μπορώ. Ο χρόνος και οι δυνάμεις μου θα με οδηγήσουν σε νέους δρόμους όπως έχει συμβεί και μέχρι τώρα.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η υπερέκθεση μπορεί να «κάψει» έναν καλλιτέχνη. Ποια είναι η γνώμη σας πάνω σ’ αυτό;
Το να εκτίθεσαι στα μάτια, στα αυτιά και στην ενέργεια του κοινού είναι ουσιαστικά μια μορφή επικοινωνίας. Οταν νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ κάτι με τον κόσμο, το κάνω καταρχήν μέσα από τη δουλειά μου και κατ’ επέκταση μέσα από τα μίντια κι αισθάνομαι ωραία όταν ο κόσμος ανταποκρίνεται γιατί σημαίνει ότι αυτή η επικοινωνία λειτουργεί. To τι κάνουν όμως τα ΜΜΕ χωρίς τη δική μου συμμετοχή είναι κάτι που δεν ελέγχεται. Κατά κανόνα, το ενδιαφέρον των μίντια είναι συνέπεια του ενδιαφέροντος του κοινού. Και όταν εξελίσσεσαι και αλλάζεις, τα μηνύματα δεν είναι στατικά και τότε η «υπερέκθεση» παύει να είναι επικίνδυνη.

Τα τελευταία χρόνια, πάντως, δίνετε την εντύπωση πως έχετε εξοικειωθεί απόλυτα με τη δημοσιότητα, τη χειρίζεστε με άνεση, δεν την αποφεύγετε όπως παλαιότερα, θα έλεγα πως την απολαμβάνετε κιόλας. Και το κοινό όμως δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία στον πιο αυθόρμητο, άμεσο και ομιλητικό Σάκη Ρουβά. Τι έχει αλλάξει και πόσο πιο αληθινό είναι αυτό το πιο προσιτό προφίλ σας;
Είναι μέρος της εξέλιξής μου. Δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν 15 χρόνια πριν, από την άποψη ότι έχω μάθει τη δημοσιότητα και γνωρίζω ότι είναι μέρος της δουλειάς μου. Η σχέση μου με τον κόσμο παραμένει όμως ίδια: πάντα αληθινή.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει στιγμές που να μην αισθανόσασταν ο πραγματικός εαυτός σας; Κάνατε δηλαδή κάποια πράγματα επειδή έπρεπε κι όχι επειδή θέλατε;
Εχουν υπάρξει δύσκολες στιγμές που απαιτούσαν και δύσκολες αποφάσεις. Δεν έχω μετανιώσει όμως για καμία από αυτές. Είμαι ευτυχής όμως που πλέον κινούμαι μόνο με τα θέλω μου.

Ησασταν πάντα υπέρ της οικογένειας; Πριν από δέκα χρόνια φανταζόσασταν ότι θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια τόσο όμορφη οικογένεια;
Πάντα ονειρευόμουν μια δεμένη και αγαπημένη οικογένεια. Οποτε και να γινόταν, θα ήταν ευλογία, δεν είναι θέμα χρόνου ή προτεραιοτήτων. Τώρα που τη ζω νιώθω ότι είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί.

Μιλήστε μας λίγο για τις εμφανίσεις σας που ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες. Ποια είναι η ιδέα πάνω στην οποία στηρίζεται το νέο αυτό μουσικό σόου;
Μετά την περσινή επιτυχία, θέλησα να πάω ένα βήμα παραπέρα. Στο «The S Club» παρουσιάζουμε ένα θέαμα που εξελίσσεται σε πραγματικό μουσικό πάρτι. Με ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα ο κόσμος να συμμετέχει και να διασκεδάζει με τρόπο διαφορετικό κάθε φορά και η ενέργειά του είναι συγκλονιστική. Μαζί με την Τάμτα, τους Cabin 54 και τον Gifted, έχουμε δημιουργήσει ένα απόλυτα σύγχρονο και διασκεδαστικό πρόγραμμα, μια «συναυλία» με εναλλαγές, που αποτελεί το είδος με το οποίο κι εγώ προσωπικά θα ήθελα να διασκεδάζω.

Τραγούδι, ηθοποιία: ποιο από τα δύο σάς εκφράζει περισσότερο αυτή την περίοδο; Αν θα έπρεπε να διαλέξετε ένα από τα δύο, ποιο θα ήταν αυτό;
Δεν θα μπορούσα να αφιερωθώ σε ένα μόνο. Ξέρω μόνο ότι ο συνδυασμός μουσικής και υποκριτικής με κάνει να νιώθω γεμάτος και δημιουργικός. Και αυτός είναι ο σκοπός κάθε καλλιτέχνη.

Αλλα πράγματα μου δίνει το τραγούδι κι άλλα ο κινηματογράφος. Και με συναρπάζει η κάθε πλευρά τους. Θέλω να μάθω, να εξελιχθώ, να κάνω ανατρεπτικές επιλογές που θα με οδηγούν στο επόμενο βήμα. Μακάρι να μπορώ να κάνω και τα δύο με επιτυχία κι ο κόσμος να τα αγαπά.

Τα έχετε γευτεί όλα στο έπακρο: προσωπική ευτυχία, επαγγελματικές επιτυχίες. Ποια είναι τα όνειρά σας για το μέλλον;
Να συνεχίσω να προσφέρω καλλιτεχνικά, εξελισσόμενος και δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό και προσωπικά να δίνω και να εισπράττω αγάπη.

Ο χρόνος με μαθαίνει

Θα ήταν φυσικό πάντως για έναν λαμπερό άνθρωπο που κάνει σόου να φοβάται τον χρόνο. Εσάς σας τρομάζει η στιγμή που δεν θα μπορείτε να χορέψετε τόσο καλά ή δεν θα έχετε την ίδια άψογη εξωτερική εμφάνιση;
Ο χρόνος με μαθαίνει, με βοηθάει να εξελίσσομαι κι έχει κάνει καλύτερη τη σχέση μου με το κοινό. Αυτό που κάνω πάνω στη σκηνή είναι μια μορφή επικοινωνίας με τον κόσμο και αυτό είναι που καθορίζει τα σόου μου, όχι τα χορευτικά. Στα σόου μου, μέσα από τον χρόνο, έχει γίνει όλο και πιο μεγάλη και όλο και πιο δυνατή η ενέργεια και η επικοινωνία μου με το κοινό. Και θέλω να βρίσκω τρόπους να ενισχύω αυτή την επαφή, γιατί αυτή είναι η προτεραιότητά μου στη σκηνική μου παρουσία. Θέλω να δοκιμάζω νέους δρόμους και πάντα τολμώ και ανατρέπω αυτό που περιμένουν από μένα. Τέτοια απόφαση ήταν και το να σπουδάσω υποκριτική στο Λος Αντζελες απέχοντας τέσσερα χρόνια από τα σόου και τη νυχτερινή διασκέδαση. Ζητούμενο είναι και η έκπληξη και η ανατροπή, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι έχω πολλά να κάνω ακόμα.

Θέλω τον κόσμο να παθιάζεται

Φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια τα δεδομένα στη διασκέδαση αλλάζουν. Ο κόσμος δεν θέλει πια να κάθεται αμέτοχος σε ένα τραπέζι και απλά να κοιτάει. Με ποιον τρόπο εσείς προκαλείτε τη συμμετοχή του κόσμου στο πρόγραμμά σας;
Για μένα, η επικοινωνία με τον κόσμο καθορίζει απόλυτα τις εμφανίσεις μου. Θέλω να νιώθω τον κόσμο να συμμετέχει, να τραγουδάει, να διασκεδάζει, να παθιάζεται. Το πρόγραμμα στο «The S Club» έχει βασιστεί στην επαφή με το κοινό. Στην εναλλαγή συναισθημάτων, στην πραγματική διασκέδαση που ζει κάποιος σ’ ένα πάρτι όπου όλοι έρχονται κοντά.

Με αποδέχτηκαν ακόμα και οι κριτικοί που έτρεμα

Το γεγονός ότι όταν μπήκατε στον χώρο της ηθοποιίας ήσασταν ήδη διάσημος πιστεύετε ότι βοήθησε την κινηματογραφική σας πορεία; Πιστεύετε δηλαδή ότι, αν ξεκινούσατε μια καριέρα ως ηθοποιός, τα πράγματα θα είχαν πάει το ίδιο καλά;
Είναι μια αμφίρροπη σχέση. Από τη μία με βοήθησε πολύ το ότι ήμουν γνωστός και είχα καταγράψει μια καλλιτεχνική πορεία για χρόνια, από την άλλη ήταν και εξαιρετικά δύσκολο να πείσω το κοινό ότι η υποκριτική είναι κάτι στο οποίο θέλω να επενδύσω προσωπικά, και όχι κάτι τυχαίο ή συγκυριακό. Δεν μου έχει χαριστεί ποτέ τίποτα.

Ολα όσα έχω πετύχει τα έχω καταφέρει με πολλή δουλειά, οπότε πιστεύω ότι ως ηθοποιός έχω πολλά ακόμη να κάνω. Εζησα όμως τη διαφορά ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη ταινία μου. Στο «Alter Ego» έπεσαν να με φάνε, στο «Duress» με αποδέχθηκαν ακόμα και οι κριτικοί που έτρεμα.

Οπότε αυτή η πρόκληση είναι συνεχής και θέλω να ψαχτώ κι άλλο μέσα από την υποκριτική και να ανακαλύψω τα όριά μου.

Βιώνω μια νέα διάσταση της ευτυχίας

Πόσο σας έχει επηρεάσει το γεγονός ότι βρήκατε τον άνθρωπο της ζωής σας και αποκτήσατε μαζί ένα παιδί; Η οικογένεια τελικά είναι ισορροπία;
Η οικογένεια είναι δέσιμο, στήριγμα, αγάπη άνευ όρων. Ηταν πάντοτε το σημαντικότερο πράγμα για μένα. Τώρα που με την Κάτια και την Αναστασία έχουμε δημιουργήσει τη δική μας οικογένεια, συνειδητοποιώ και βιώνω μια νέα διάσταση της ευτυχίας. Νιώθω ευλογημένος για τις δύο γυναίκες της ζωής μου και μακάρι η οικογένειά μας να μεγαλώσει κι άλλο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ


"I'm always looking for new challenges carrerwise"
Surely many wonder what is it that makes Sakis Rouvas be better every year. Well, he reveals his secret : he faces time as an ally and not as an enemy. He is not afraid of the future because he believes in his forces and invests in hard work.He sets as an important factor in his career challenge through which he evolves. He is not afraid to take the risk and above all he puts the "want" and not the 'must'.

He takes energy first and foremost from the two women of his life and after from the public who shows so much love. Having left behind a year full of successes, he continues to work with intensive paces having a single goal: not to stop to surprise us!

The new year finds you on stage, music and television but also shooting a brand new film. Many wonder how Sakis Rouvas manages to do all this together.
I like to do many things together, this make me feel full and creative. I have been trained in such conditions of pressure, so i can have energy to meet the requirements of each project separately. The music decompresses me and lives enhance the interactive relationship with my audience. I receive love, passion and this renew me and gives me strength to continue. Television amuses me, because the X-Factor is a show that entertains me and i am interested primarily as a viewer.

Cinema is my new big love. I treat movies like challenges through which i have to learn, to be tested, to succeed. And that excites me and gives me the motivation to evolve and improve in whatever i do

When you share your powers in many different things can you be just as good at all?
This you talk about is a challenge itself and the challenge is something that always want in my career. I'm not interested in the facilities. Throughout the course I tried to do something different and i dared even absence if something did not satisfy me.

Which of all artistic activities which you deal with at this time requires more work and energy?
My appearences at «The S Club» require high energy. But i am not complaining, because people reciprocates it with their acceptance.Cinema requires study and concentration, but it is something that fills me at the end of the day I'm excited to do the same the next day.

Do you feel that time is pressing you;Have you ever catch yourself thinking "let's do it all now that i feel strong"?
I feel the time as friend and ally, because as i look back I realize the change and the evolutionin in me. For me to do many things together is the need to be creative, not to do now what I can. The time and my strength will lead me to new paths, as has happened so far.

Some argue that overexposure can "burn" an artist. What is your opinion on this?
To be exposed in the eyes, ears and energy of the audience is essentially a form of communication. When I feel the need to share something with people, i do it first through my work and thus through the media and i feel nice when people respond because it means that this communication works. What does the media without my participation is something that can not be checked. In general, the interest of media is therefore of interest to the public. And when you evolve and change, the messages are not static and then the "overexposed" ceases to be dangerous.

In recent years, however, you seem to have been fully acquainted with the publicity, you hand it easy, not avoiding it as in the past, i would say that you enjoy it. And though this the public shows more love in the more spontaneous, direct, speakers Sakis Rouvas. What's changed and how much true is this more accessible profile?
It's part of my evolution. I am not the same man I was 15 years ago, in a sense i am familiar with it and i know that publicity is part of my job. But my relationship with the world remains the same: always true.

In the past there have been times when you were not feeling like your real self? Did you say certain things because you had to not because you wanted to?
There have been moments that require tough and difficult decisions but I do not regret any of them. But I am happy that now I act only with what i want.

You were always for the family? Ten years ago, you imagined that you could create such a beautiful family?
I always dreamed of a close and loving family. Whenever this would happened , it would be a blessing, it was not a matter of time and priorities. Now that i live this i feel that this is the best thing i have done.

Tell us a little about your appearences which started a few days ago. What is the idea upon this new musical show?
After last year's success, I wanted to go one step further. In «The S Club» presents a sight that becomes a real musical party. I am interested to all the people to participate and have fun in a different way each time and their energy is amazing. Along with Tamta, the Cabin 54 and Gifted, we have created a very modern and fun program, a "concert" with variations, that is the way to which I would like to get entertained.

Song, acting: which of this two is more this time? If you had to choose one or the other, what would it be?
I could not dedicate myself to one. All I know is that the combination of music and drama makes me feel full and creative. And that is the purpose of each artist.

Singing offers me other things than cinema. And i am fascinated by each side. I want to learn,to develop, to make subversive choices that would lead to the next step. I wish I can do both successfully and people loves it.


You have full tasted all "personal happiness, professional success". What are your dreams for the future?
Continue to offer art, evolving and giving my best and personally to give and receive love.

It is natural, however, for a bright man who do shows to be afraid by time. You scare the moment that you could not dance as well or you will not have the same impeccable appearance;
Time teaches me, helps me to evolve and has improved my relationship with the people. What I do on stage is a form of communication with the people and that is what sets my show, not the dancing. In my show, through time, energy and communication with my audience has become increasingly large . And I want to find ways to strengthen this contact, because this is my priority in my stage presence. I want to try new ways and always dare and overturn what they expect from me. Such was the decision to study acting in Los Angeles four years abstaining from the shows and nightlife. Challenge is the surprise and overturning so it is sure that I have a lot to do.

It seems that in recent years the data changed in the fun. The audience now don't want to sit at a table uninvolved and just watching. How do you induce people get involved in your program?
For me, communication with the world determines absolute my shows. I feel the audience to participate, to sing, to entertain,to be passionate. The program at the «The S Club» is based on contact with the public. The switch of the emotions, the real fun of someone who is in a party where everyone comes together

The fact that when you entered the world of acting you were already famous helped your progress? Do you say that if you started a career as an actor, things would go just as well?
It is an ambivalent relationship. On the one it helped me a lot that i was known and i had an artistic career for years, on the other it was very difficult to convince the public that acting is something i want to invest personally, and not something accidental or serendipitous. I have never been spoiled.

Everything i have achieved i have done it with hard work, so i think as an actor i have much to do. But i lived the difference between the my first and my second film. In the «Alter Ego» they attacked me, in «Duress» i was accepted even from the critics i was afraid.

So this challenge is ongoing and i want find myself through acting and to find my limits.

How much you have been influenced by the fact that you found the woman of your life and you had a child together? Family finally is balance?
Family is binding, support, unconditional love. It was always the most important thing for me. Now that i, Katia and Anastasia have created our own family, and i realize that I am experiencing a new dimension of happiness. I feel blessed for the two women of my life and i hope that our family will get bigger.

ETHNOS

* Thanks to tinkerbell_gr from the forum.

No comments:

Post a Comment