18 Dec 2009

«Στα άκρα»... Ηρθε η επιτυχία


Τραγουδιστής, τηλεπαρουσιαστής, πρωταγωνιστής σε αμερικανική ταινία και πατέρας... Ο Σάκης Ρουβάς φέτος «απογειώθηκε» προσωπικά και επαγγελματικά

Οποιον άνθρωπο κι αν ρωτήσεις τι θα ήθελε από τη ζωή του η απάντηση θα είναι η ίδια: προσωπική ευτυχία και επαγγελματική επιτυχία. Ε, λοιπόν, ο Σάκης Ρουβάς σίγουρα θα πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερός, αφού μέσα στη χρονιά που φεύγει τα απόλαυσε και τα δύο... «Στα άκρα».

Δεν είναι πως τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε γευτεί μεγάλες επιτυχίες. Είναι απόλυτα χορτασμένος από επιτυχίες. Απλώς το 2009 είναι η χρονιά που τον απογείωσε τόσο ως άνθρωπο όσο και ως καλλιτέχνη. Και είναι αλήθεια πως το χαμόγελό του ήταν φέτος πιο λαμπερό κι αληθινό από ποτέ.

ημαδιακή χρονιά
Γιατί ποια θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη ευτυχία για έναν άνθρωπο από το να κρατήσει στην αγκαλιά του το πρώτο του παιδί; Τα λόγια του ίδιου εκφράζουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα συναισθήματά του: «Το 2009 ήταν πράγματι μια πολύ πετυχημένη και σημαδιακή χρονιά. Σίγουρα, πάνω απ΄ όλα με σημάδεψε το γεγονός ότι απέκτησα την κόρη μου. Η Αναστασία τα άλλαξε όλα στη ζωή μου. Μου έδωσε τρομερή ενέργεια και ένα νέο νόημα σε ό,τι κάνω!»

Οσον αφορά την καριέρα του τώρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι η χρονιά που φεύγει ήταν γεμάτη ρίσκο, νέους ρόλους, προσφορά, επιτυχίες αλλά και πολλή δουλειά.
Μήνες γνωρίζαμε ότι ο Σάκης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Γιουροβίζιον κι όλοι πιστεύαμε σ’ αυτόν, στο πείσμα και στις ικανότητές του.

Η πρωτιά μπορεί να μην ήρθε κατάκτησε τελικά την όγδοη θέση - αλλά ο Σάκης Ρουβάς μπορεί να καυχιέται ότι είναι ο μοναδικός ίσως καλλιτέχνης στη χώρα μας που κατάφερε να κρατήσει, ίσως και να επεκτείνει, την αγάπη του κόσμου, με μια «αποτυχία» του. «Η αγάπη που εισέπραξα σε όλη αυτή την προσπάθεια της Γιουροβίζιον με έκανε να νιώθω νικητής και τελικά κερδισμένος», εξομολογείται ο ίδιος.

Λίγους μήνες πριν βέβαια είχε ταράξει τα νερά της αθηναϊκής διασκέδασης με το νέο, πρωτοποριακό σόου που παρουσίασε στο «Starz» μαζί με τις αδελφές Μαγγίρα. «Τα τέσσερα χρόνια που απείχα από τις ζωντανές εμφανίσεις ήταν γιατί ήθελα να δοκιμάσω νέα πράγματα. Το «Starz» ήταν μια συγκυρία βασισμένη σε ένα νέο κόνσεπτ που ήθελε το κοινό να εκτίθεται και ταυτόχρονα να συμμετέχει σε μια ολοκληρωμένη διαδραστική εμπειρία διασκέδασης».

Γι’ αυτές τις εμφανίσεις του αλλά και για το άλμπουμ του «Ηρθες» το κοινό τον ψήφισε ως «Καλλιτέχνη της Χρονιάς» και «Καλύτερο Ανδρα Καλλιτέχνη» στα Βραβεία Mad. «Τα χαίρομαι τα βραβεία και κυρίως αυτά που προέρχονται από τον κόσμο. Σε μια πορεία 20 χρόνων το να επιβραβεύεσαι επαναλαμβανόμενα από το κοινό είναι πολύ σημαντικό κι εμένα με συγκινεί κάθε φορά».

Μέσα σε όλα αυτά βέβαια ο Σάκης Ρουβάς βρήκε χώρο και για την τηλεόραση τολμώντας να δοκιμαστεί στον απαιτητικό ρόλο του παρουσιαστή του μουσικού σόου X- Factor. Κι ενώ πολλοί τον περίμεναν στη γωνία εκείνος απέδειξε ότι όταν θέλει κάτι πολύ, μπορεί να το καταφέρει: «Ηταν ένα βήμα που το αντιμετώπισα σαν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση. Η τηλεόραση είναι ένα πολύ δυναμικό μέσο και η παρουσίαση με διασκεδάζει πολύ. Το X- Factor είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα σ΄ ό,τι άλλο κάνω και με ευχαριστεί πολύ».

Εκτός από τη μικρή όμως ο Σάκης κατέκτησε και τη μεγάλη οθόνη ως ο «κακός» πρωταγωνιστής της ταινίας «Στα Ακρα»: «Η υποκριτική με εξιτάρει» εξομολογείται ο ίδιος και συμπληρώνει: «Επέλεξα τη συγκεκριμένη ταινία γιατί είχε ένα από τα καλύτερα σενάρια που είχα διαβάσει.

Ο ρόλος του serial killer ήταν τελείως κόντρα σε ό,τι είχα κάνει μέχρι τώρα και θέλησα να πέσω στα βαθιά. Ξέρω ότι δεν μου χαρίζεται τίποτα...»

«ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το καλοκαίρι ο Σάκης Ρουβάς κατάφερε να γεμίσει το Καλλιμάρμαρο σε μια συναυλία αφιερωμένη στο περιβάλλον σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχής κόσμου για έναν και μόνο Ελληνα καλλιτέχνη. Παράλληλα ο Σύλλογος «Ελπίδα», σε ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών του τού απένειμε τον τίτλο του «Αγγελιαφόρου της Ελπίδας».

Ο Σάκης Ρουβάς δεν είναι απομονωμένος στον λαμπερό και αγγελικά πλασμένο κόσμο του. Αφουγκράζεται τα προβλήματα των συνανθρώπων του, δραστηριοποιείται κοινωνικά: «Είναι θέμα συνείδησης και ευαισθησίας. Πάντα βοηθούσα όπως μπορούσα τους σκοπούς που πίστευα. Η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο ήταν συγκλονιστική. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ενώσαμε τις φωνές μας για ένα καλύτερο αύριο. Οσο για την «Ελπίδα», η σχέση μας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Οταν μου δόθηκε ο τίτλο «Αγγελιαφόρος της Ελπίδας» αφοσιώθηκα ακόμη περισσότερο στην υλοποίηση του οράματος της Μαριάννας Βαρδιογιάννη. Το πρώτο Παιδιατρικό Ογκολογικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα που εγκαινιάζεται το Μάιο θα υποστηριχθεί και από το κοινωνικό πρόγραμμα ArGOODaki στο οποίο συμμετέχω» εξοπλίζοντας τέσσερις μονάδες ημερήσιας νοσηλείας».


Αναστασία Κουκά για ΤΟ ΕΘΝΟΣ

No comments:

Post a Comment