17 Jul 2008

Μια του Σάκη, δυο του Σάκη...

Με μία λακωνική ανακοίνωση 22 λέξεων ανακοίνωσε χθες η Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων της ΕΡΤ ότι ο Σάκης Ρουβάς θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 54ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

Κι ενώ κάθε χρόνο η ΕΡΤ δέχεται επικρίσεις για καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες, φέτος αποφάσισε να κινηθεί πολύ γρήγορα αιφνιδιάζοντας τους πάντες, αν και πολύς λόγος γίνεται σχετικά με τη χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση, δύο μήνες περίπου μετά τον τελικό στο Βελιγράδι.

«Τέσσερα χρόνια ασχολούμαι με τη Γιουροβίζιον και ποτέ το τάιμινγκ δεν ήταν σωστό... », δηλώνει η υπεύθυνη Τύπου για τη Γιουροβίζιον, κα Χριστιάννα Σταματέλου, προσθέτοντας, «αφού επήλθε συμφωνία, από κάπου θα διέρρεε, οπότε δεν γινόταν να μην το ανακοινώσουμε».

Η ΕΡΤ επέλεξε τον δρόμο της απευθείας ανάθεσης ως προς τον τραγουδιστή και μαζί με τον Σάκη Ρουβά θα αποφασίσουν από τον Σεπτέμβρη για τους υπόλοιπους συντελεστές (χορογράφο, συνθέτη, στιχουργό).

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία επιλογής των τραγουδιών θα είναι ίδια με το 2005, όταν η Αννα Βίσση μας είχε εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό. Δηλαδή, τρία υποψήφια τραγούδια τα οποία θα διαγωνιστούν και θα κληθεί ο ελληνικός λαός να συναποφασίσει για το ποιο θα πάει στις 12-14-16 Μαϊου, όταν θα γίνει ο Διαγωνισμός Τραγουδιού στη ρωσική πρωτεύουσα.

Μαζί με τα πρωτοβρόχια του Φθινοπώρου θα γίνει και η σχετική συνέντευξη τύπου για τη Γιουροβίζιον, όπου και θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

«Η ΕΡΤ εγγυάται μία πάρα πολύ καλή δουλειά και ένα πολύ καλό πρόμο τουρ, αφού θα υπάρχει πολύς χρόνος», ήταν τα λόγια των ανθρώπων της Δημόσιας Τηλεόρασης. Σχετικά με όλα τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει, όπως ότι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα αναλάβει το στιχουργικό κομμάτι ή ότι Ηλίας Ψινάκης το πρόμο τουρ, κρίνονται όλα ως κομμάτι της παραφιλολογίας που «συνοδεύει» κάθε χρόνο τη Γιουροβίζιον.

Ο ποπ σταρ Σάκης Ρουβάς, λοιπόν, θα αναλάβει να μας εκπροσωπήσει για δεύτερη χρονιά στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού. Το 2004 είχε καταλάβει την τρίτη θέση στον διαγωνισμό που είχε γίνει στην Κωνσταντινούπολη με το τραγούδι «Shake it», σε σύνθεση Νίκου Τερζή και στίχους Νεκτάριου Σφυράκη.

Ισως και να αποδειχθεί τυχερή η δεύτερη συμμετοχή του τραγουδιστή, τόσο για τον ίδιο όσο και για τη χώρα μας, αφού η Ελενα Παπαρίζου είχε καταλάβει την πρώτη θέση με τη δεύτερη φορά το 2005 και με το τραγούδι «Μy number one», ενώ στην πρώτη της συμμετοχή ως Αντικ είχε φέρει την τρίτη θέση στη χώρα μας. Επίσης, και ο ρώσος Ντίμα Μπιλάν με τη δεύτερη κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στον 53ο Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Στενός συνεργάτης του Σάκη Ρουβά μας είπε ότι του έγινε μια πολύ τιμητική πρόταση από την ΕΡΤ την οποία και αποδέχθηκε, προς το παρόν δεν θα κάνει δηλώσεις, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα ασχοληθεί με το κόνσεπτ της συμμετοχής του και από Σεπτέμβρη θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες.

Το σίγουρο είναι ότι αυτή η κίνηση της ΕΡΤ σηματοδοτεί την πρόωρη ενασχόληση των εκπομπών της μεσημεριανής ζώνης με τη Γιουροβίζιον, οι οποίες θα γεμίσουν εύκολα και γρήγορα τα τηλεοπτικά τους προγράμματα.

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΕΚΑΔΑ

2003 Αντίκ «Die for you» 3η θέση
2004 Σάκης Ρουβάς «Shake it» 3η θέση
2005 Ελενα Παπαρίζου «Μy number one» 1η θέση
2006 Αννα Βίσση «Εverything Ι am» 9η θέση
2007 Σαρμπέλ «Υassou Μaria» 7η θέση
2008 Καλομοίρα «Μy secret combination» 3η θέσηΕΘΝΟΣ

No comments:

Post a Comment