17 Jan 2007

Οι συντελεστές του «Alter Ego» μιλούν για την πιο εξελιγμένη παραγωγή που έγινε ποτέ

To HELLO! παρακολούθησε τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας του Σακη Ρουβά και έκανε ένα ρεπορτάζ με τους συντελεστές της, το σκηνοθέτη Νίκο Δημητρόπουλο, τον πρωταγωνιστή Σάκη Ρουβά και τους άλλους ηθοποιούς, την παραγωγό Άρτεμι Σκουλούδη και το διευθύνοντα σύμβουλο των εταιρειών της Village Roadshow, Χάρη Αντωνόπουλο, για την ακριβή παραγωγή, αλλά και το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου.

Αυτό που μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στα γυρίσματα του «Alter Ego» ήταν η παρουσία του σκηνοθέτη της ταινίας. Σεμνός, φιλικός και συνεργάσιμος, ο Νίκος Δημητρόπουλος, ο οποίος έχει επιμεληθεί και το σενάριο μαζί με τη Βάνα Δημητρίου, σεναριογράφος στη γνωστή τηλεοπτική σειρά «Έρωτας», δεν μοιάζει με άλλους Έλληνες σκηνοθέτες που «δείχνουν» ποιος είναι ο «αρχηγός». Για την πρώτη του δουλειά σε ελληνική ταινία μάς είπε (αφού πρώτα μάς ρώτησε αν χρειάζεται να μιλήσει και εκείνος!): «Έχοντας δουλέψει αρκετά χρόνια στην Ολλανδία και την Αγγλία, είχα αγωνία, αφού τα περισσότερα σχόλια που άκουγα για την Ελλάδα ήταν επικριτικά. Πίστευα ότι θα βρισκόμουν μπροστά στο χάος, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Το επίπεδο των συνεργατών μου και των συντελεστών, καθώς και ο επαγγελματισμός τους ήταν κάτι το αξιοθαύμαστο».

Η υπόθεση σχετίζεται με τις ζωές πέντε νεαρών ατόμων που απαρτίζουν ένα διάσημο ροκ συγκρότημα και έρχονται αντιμέτωποι με τις φοβίες τους, τις επιθυμίες τους και τον πραγματικό τους εαυτό. Όταν συναντάμε τον Σάκη, δεν μπορούμε να μη σταθούμε σε αυτή την καθολική αναγνώριση. «Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για σας. Είστε τελικά τόσο τέλειος όσο λένε»; «Αυτοί είναι πολύ καλοί και λένε τα λόγια αυτά. Καθόλου τέλειος δεν είμαι. Έχω τις κακές στιγμές μου, θυμώνω με τα λάθη μου και πολλές φορές συμπεριφέρομαι σαν παιδί». Για την ταινία, μας είπε ότι έχει σχετική αγωνία. «Λογικό δεν είναι, άλλωστε;» αναρωτιέται, αλλά πιστεύει ότι τελικά θα την αγκαλιάσει το κοινό και θα αρέσει.

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο πλέον έμπειρος ηθοποιός του καστ, έχει γενικότερη άποψη για το ελληνικό σινεμά: «Το φιλμ αυτό πάει κόντρα στο ελληνικό μοντέλο. Πρόκειται για την πιο καλά οργανωμένη ταινία που έχω δουλέψει. Τον Σάκη δεν τον ήξερα καλά, αλλά με άφησε άναυδο με την ποιότητά του. Αν ήταν και η αμοιβή μου καλύτερη, θα ήταν όλα άψογα!» Η τελευταία ατάκα γίνεται μέσω γέλιων και πηγαίνει προς τη μεριά της παραγωγής.

Η Ευδοκία Στατίρη, που υποδύεται τη σκληρή μάνατζερ του συγκροτήματος, έχει άποψη για το θέμα: «Επειδή είμαι η μάνατζερ του φιλμ, ξέρω μερικά πράγματα παραπάνω και σας λέω ότι θα σκίσει! Θα αρέσει στον κόσμο επειδή τα έχει όλα: μουσική, δράμα, αίσθημα, χιούμορ, δράση και τον Σάκη, σε άλλο πρόσωπο από εκείνο που τον γνωρίζει ο κόσμος».

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου, μετά το «Η Λίζα και η Άλλη» και δύο παιδιά, αναφέρει: «Μου αρέσει η ταινία. Χθες είδαμε τα πρώτα πλάνα και χαζέψαμε. Δείχνει πολύ πολύ καλή. Νομίζω ότι βοήθησε και το φιλικό κλίμα που υπάρχει», ενώ η Δανάη Σκιάδη, που υποδύεται την Αριάδνη, την κοπέλα την οποία ερωτεύεται ο Σάκης, απαντά στην ερώτησή μας για το αν έχει κοινά στοιχεία μαζί της: «Ναι, μάλλον έχω. Μου αρέσει που διαθέτει μια ισχυρή πρακτική πλευρά της ζωής και ενδιαφέρεται να γνωρίζει ανθρώπους. Αισθάνομαι ωραία με αυτή την ταινία. Είναι σαν να κάνω σινεμά για πρώτη φορά».
Στην ταινία συμμετέχουν ακόμη οι Κωστής Καλλιβρετάκης -«Ο Σάκης είναι απίστευτος σε ό,τι κάνει στο φιλμ και μας μάγεψε» δηλώνει-, Λαέρτης Μαλκότσης -«Το φιλμ έχει τα φόντα να αγγίξει μεγάλο κοινό και όχι μόνο τους φαν του Σάκη» τονίζει-, ενώ ο Δημήτρης Κουρούμπαλης υπερθεματίζει: «Πιστεύω ότι θα μετρήσει πολύ η περιέργεια του κοινού για το τι είναι αυτή η ταινία».

Η Άρτεμις Σκουλούδη, εκ των παραγωγών, δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη: «Όλα δουλεύουν ρολόι. Σε δύο βδομάδες τελειώνουν τα γυρίσματα και μπαίνουμε στο στάδιο του μοντάζ. Τον Ιούνιο θα βγει η ταινία στις αίθουσες, που είναι ένα μεγάλο στοίχημα για μας».
Το μπάτζετ, που ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ, είναι από τα πιο υψηλά για ελληνική ταινία. Η αγωνία όλων είναι μεγάλη αφού, για να βγάλει τα λεφτά της η ταινία, πρέπει να κόψει πάνω από 1.000.000 εισιτήρια.

No comments:

Post a Comment