17 Dec 2006

'Υπαρχει αγάπη εδώ απο το Music Corner

Πριν από 1,5 χρόνο ο Σάκης Ρουβάς γύρισε σελίδα στη καριέρα του στρεφόμενος σε ποιοτικότερα κομμάτια και αρκετές μπαλάντες. Κυκλοφόρησε το album "σ' έχω ερωτευθεί" στο οποίο η δημιουργική συμμετοχή των Κορκολή, Λάκη Παπαδόπουλου, Κοργιαλά κ.ά. έδινε σαφέστατα το μήνυμα της αλλαγής. Στη συνέχεια το live album "ballads" έδωσε στον Σάκη ένα καθαρά ερωτικό προφίλ που βέβαια είχε μεγάλη πέραση ειδικά στις ...απανταχού Ρουβίτσες που "έλιωσαν" ακούγοντας τον αγαπημένο τους ερμηνευτή σε ένα σωρό τραγούδια αγάπης.

Το νέο βήμα του Σάκη Ρουβά έχει τίτλο "υπάρχει αγάπη εδώ". Πρόκειται για album που ακολουθεί τη λογική του "σ' έχω ερωτευθεί". Πλειάδα δημιουργών πλαισιώνουν τον καλλιτέχνη και του δίνουν συνολικά 15 νέα τραγούδια. Ακόμα και ο "επιλεκτικός" Νίκος Αντύπας δίνει τραγούδια στον "νέο" Σάκη Ρουβά και τελικά οι εποχές του "θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας" φαίνονται πια - ευτυχώς - πολύ μακρινές.

Το album διαθέτει αρκετά καλό υλικό, κινούμενο πάντα σε pop ρυθμούς και μπαλάντες. Ξεχωρίζω για μια ακόμα φορά τη συμμετοχή του Λάκη Παπαδόπουλου που τελικά έχει δέσει άψογα με τον Ρουβά και του γράφει τραγούδια με ιδιαίτερο ήχο, ανάλαφρα μεν, πολύ όμορφα όμως συνθετικά. Το "δεν πειράζει" έχει ρυθμό που σου "κολλάει" αμέσως και χωρίς αμφιβολία θα κάνει επιτυχία, ενώ και το "ήρθες" είναι αρκετά καλό. Δεν θα έλεγα όμως το ίδιο για το "γιατί σε θέλω" που είναι τραγούδι που θα ταίριαζε πολύ στο ύφος του ίδιου του Λάκη Παπαδόπουλου, δεν μου πάει όμως καθόλου στον Ρουβά και ειδικά σε αυτή τη δουλειά. Ο ίδιος ο Λάκης έχει την ικανότητα να δώσει πολύ περισσότερο ερμηνευτικό ενδιαφέρον στο κομμάτι με τον ιδιαίτερο τρόπο που λέει τα τραγούδια του!

Το δίδυμο Νίκου Αντύπα - Ελεάννας Βραχάλη έχει δώσει τέσσερα τραγούδια στον Ρουβά. Ο "ήρωας" είναι πολύ καλή σύνθεση που μάλιστα δίνει την ευκαιρία στον τραγουδιστή να ...ραπάρει ελαφρώς, όμως ο στίχος του μου φάνηκε αδιάφορος. Η ρομαντική - ταξιδιάρικη μουσική χάνει από τον στίχο που το resume του είναι η γνωστή ρήση ..."πρώτος στο χωριό - τελευταίος στη πόλη"! (από την πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα θα έλεγα εγώ!!!). Το "ψάξε με" έχει πιο δυναμικό προφίλ και καλή μουσική που όμως ίσως κάποιοι τη βρουν λίγο μονότονη. Το "μοίρα μου" είναι όμορφο τραγούδι με ρομαντικό χαρακτήρα αλλά λίγο "παλιομοδίτικο" και δεν δείχνει ικανό να κάνει τη διαφορά. Μου θύμισε μάλιστα έντονα γνωστό τραγούδι περασμένης δεκαετίας! Το τέταρτο τραγούδι των Αντύπα - Βραχάλη είναι το "έργο" με το οποίο κλείνει το cd. Ένα κομμάτι αποκλειστικά για ...ερωτευμένους, με όμορφο στίχο και ενορχήστρωση βασισμένη σε πιάνο που παίζει ο ίδιος ο Νίκος Αντύπας.

Οι Πήγασος συνεργάστηκαν πάλι με τον Σάκη και του έδωσαν ένα από τα καλύτερα τραγούδια του cd, το "εγώ τραβάω ζόρι"! Σίγουρα πάντως το καλύτερο κομμάτι που έδωσαν οι ίδιοι μέχρι σήμερα στον Ρουβά! Πρόκειται για μια ακόμα μπαλάντα, πλούσια όμως ηχητικά με βιόλα, τσέλο και βιολιά να "σιγοντάρουν" άψογα τη φωνή του τραγουδιστή και να δημιουργούν όμορφη διάθεση στον ακροατή.

Πολύ καλό τραγούδι είναι το "πόσο πονάει αυτό που αποφεύγω" σε μουσική και στίχους Κώστα Θεοχάρη. Άνετα θα μπορούσε να είναι το πρώτο single του cd. Ακόμα και ο τίτλος του "πονάει αυτό που αποφεύγω", έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το "υπάρχει αγάπη εδώ".

Το τραγούδι των Soumka - Βίκυς Γεροθόδωρου "μ' ένα αντίο" είναι πάλι το καλύτερο στην κατηγορία των γρήγορων ρυθμικών κομματιών. Άλλο ένα τραγούδι που βλέπω να ξεχωρίζει γρήγορα από το album...

Έκπληξη προκαλεί η συμμετοχή του Γιάννη Πάριου (στίχοι) και του γιου του Χάρη Βαρθακούρη (μουσική) που έγραψαν στον Ρουβά τον "μικρό Τιτανικό", ένα ακόμα ερωτικό τραγούδι που οι ηλεκτρικές κιθάρες του δίνουν έναν πιο ροκ αέρα. Πολύ καλό και αυτό το κομμάτι.

Από το "18" (υπάρχει αγάπη εδώ) των Χριστόδουλου Σιγανού και Valentino προέκυψε ο τίτλος του cd. Το τραγούδι αυτό προσωπικά δεν μου έκανε "κλικ" και το πέρασα μάλλον αδιάφορα. Το ίδιο αδιάφορα πέρασα και το "όλα γύρω σου γυρίζουν" των Δημήτρη Κοντόπουλου - Βίκυς Γεροθόδωρου. Περίμενα κάτι πολύ καλύτερο από τον Δημήτρη Κοντόπουλο πέρα από ένα σχετικά καλό ρεφρέν. Το "έλα εδώ" των Θοδωρή Λαχανά και Θάνου Παπανικολάου δεν είναι άσχημο, θα έλεγα πως μπορεί να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει μελλοντικά δυνατό airplay. Άκόμα μία ρυθμική μπαλάντα το "φίλα με κι άλλο" των Στέφανου Δανιηλίδη και Γιώργου Σταμάτη που απλώς το ακούς ευχάριστα.

Γενικά πρόκειται για καλό pop cd που αναβαθμίζει θετικά το υλικό του Σάκη Ρουβά και το οποίο θα δώσει αρκετές επιτυχίες στους επόμενους μήνες. Δεν είναι μόνο για ...Ρουβίτσες, μπορούν να το αγαπήσουν και οι υπόλοιποι! Ένα ακόμα βήμα προς τα μπρος για τον τραγουδιστή που πλέον φαίνεται πως κάνει τις σωστές επιλογές... Καιρός ήταν!

Highlights
... Δεν υπάρχει κάτι που θα χαρακτήριζα ως highlight και ιδιαίτερη στιγμή για το album. Εκτός ίσως από το "light rap" του Σάκη Ρουβά στον "ήρωα"! Κατά τ' άλλα υπάρχουν αρκετά καλά τραγούδια ...

Ενθετο CD
Το κοκκινόμαυρο ένθετο (ελέω σπόνσορα!) έχει καλής ποιότητας γιαλιστερά φύλλα και διαθέτει τους στίχους των τραγουδιών και φυσικά φωτογραφίες του Ρουβά. Εννοείται πως δεν λείπει και το ...διαφημιστικό για ringtones! Το εξώφυλλο πάσχει από έλλειψη πρωτοτυπίας...

No comments:

Post a Comment