12 Aug 2005

Γερό πρόστιμο στον Ρουβά για φοροδιαφυγή

Πρόστιμο 600.000 ευρώ επέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών στον τραγουδιστή Σάκη Ρουβά για απόκρυψη εισοδημάτων από την εφορία, τουτέστιν φοροδιαφυγή.

Το όνομα του κ. Ρουβά φέρεται να περιλαμβάνεται σε λίστα δημοφιλών καλλιτεχνών οι οποίοι δήλωναν στην εφορία «νυχτοκάματο» 80-200 ευρώ, ενώ μερικές εκατοντάδες ακόμη και χιλιάδες ευρώ την ημέρα μεταφέρονταν από τα κέντρα διασκέδασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς εταιρειών off shore, οι οποίες ανήκαν στους καλλιτέχνες χωρίς να δηλώνονται στην εφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες (που δημοσιεύθηκαν στον «Ελεύθερο Τύπο»), το ΣΔΟΕ (που μετεξελίχθηκε σε Υπηρεσία Ελέγχου) είχε συγκεντρώσει δεκάδες ιδιωτικά συμφωνητικά γνωστών τραγουδιστών με νυχτερινά κέντρα και διασταύρωνε τα στοιχεία των αναγραφόμενων αμοιβών με τα δηλωθέντα από τους καλλιτέχνες στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Η υπό έλεγχο περίοδος άρχισε τον Νοέμβριο του 2004 και τελείωσε τον Απρίλιο του 2005, δηλαδή κατέλαβε ολόκληρη την περσινή-φετινή χειμερινή περίοδο. Στην υπό έλεγχο λίστα περιλαμβάνονται 12-15 γνωστοί και λιγότερο γνωστοί τραγουδιστές. Τα συνολικά αποτελέσματα των διασταυρώσεων θα είναι έτοιμα στις προσεχείς εβδομάδες. Υπηρεσία και παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι εάν χρειαστεί θα ζητήσουν και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ώστε οι καταθέσεις να συνεκτιμηθούν με τα ιδιωτικά συμφωνητικά, τα φορολογικά βιβλία και τις φορολογικές δηλώσεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/08/2005

No comments:

Post a Comment