30 Jun 2009

Περιβάλλον, το σώμα μας

«Ολοι μαζί, πρώτος εσύ για το περιβάλλον»: αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα που θέλει να περάσει ο Σάκης Ρουβάς στη μεγάλη συναυλία που θα δώσει αύριο στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Η μουσική αυτή βραδιά διοργανώνεται από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας στη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος», είπε ο Σάκης Ρουβάς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και συμπλήρωσε: «Το περιβάλλον είναι το ίδιο μας το σώμα. Η υγεία και το περιβάλλον πάνε μαζί. Χρειαζόμαστε ένα πιο υγιές περιβάλλον για τα παιδιά μας. Ας πιέσουμε, λοιπόν, αυτούς που έχουν τη δύναμη να κάνουν τις αλλαγές που χρειάζονται».

Τον σκοπό αυτό συνδράμει και η κ. Μαριάνα Βαρδινογιάννη, η οποία παρέστη και τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι κλιματικές αλλαγές είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους και οι συνέπειές του βαραίνουν κυρίως τα παιδιά που έχουν προβλήματα υγείας».

Η κ. Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε, επίσης, στο Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε πρόσφατα στην Αθήνα το «Ιδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια», με θέμα τις κλιματικές αλλαγές, τη διακήρυξη του οποίου υπέγραψαν χθες ο Σάκης Ρουβάς και ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, κ. Γιώργος Στασινός.

Επιπλέον, η κ. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τον Σάκη Ρουβά για τη στήριξη στον Σύλλογο «Ελπίδα». Οι δυο τους, μάλιστα, επισκέφθηκαν χθες το πρωί τις εγκαταστάσεις του 1ου Ογκολογικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου που χτίζει ο Σύλλογος και φύτεψαν, μάλιστα, μαζί μία ελιά σε ένδειξη της ευαισθησίας τους για το περιβάλλον που τόση επίδραση έχει στα παιδιά με επιβαρημένη υγεία.



ΕΘΝΟΣ

No comments:

Post a Comment