26 Mar 2009

Ο Σάκης με μία βαλίτσα στο χέρι

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, φέτος η ΕΡΤ έχει σχεδιάσει ένα ιδιαίτερα σκληρό πρόγραμμα για τις ανάγκες της προώθησης του ελληνικού τραγουδιού που θα συμμετάσχει στην Eurovision. Ο Σάκης Ρουβάς βρίσκεται συνεχώς με μία βαλίτσα στο χέρι, καθώς ο αριθμός των χωρών τις οποίες έχει επισκεφθεί φέτος η ελληνική αποστολή ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Η δημόσια τηλεόραση έχει δώσει μεγάλη βάση στη συμμετοχή του γνωστού τραγουδιστή, ο οποίος θα συνεχίσει να περιοδεύει μέχρι και τα μέσα Απριλίου περίπου.

Στις 29 Μαρτίου η ελληνική αποστολή έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι στην Ολλανδία, ενώ αμέσως επόμενος σταθμός είναι το Βέλγιο. Την 1η Απριλίου θα επισκεφθεί για άλλη μία φορά τη Ρωσία, ενώ γύρω στις 2 Απριλίου θα βρεθεί στην Ουκρανία. Τα ταξίδια, όμως, δεν σταματούν εδώ. Στις 5 Απριλίου πηγαίνει στη Ρουμανία, στις 7 στη Βουλγαρία, ενώ η περιοδεία ολοκληρώνεται στις 10 Απριλίου με την Τουρκία.
Κι ενώ ο Σάκης Ρουβάς εμφανίζεται σε διάφορα ΜΜΕ της Ευρώπης, στη Ρωσία ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις τρεις βραδιές. Το στάδιο Ολιμπίνσκι Αρίνα πρέπει να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τις αποστολές και τον κόσμο, ενώ ο γνωστός Νεοϋορκέζος σχεδιαστής John Casey έχει αναλάβει να φτιάξει μία φαντασμαγορική σκηνή. Πρόκειται για ένα όνομα που έχει εμπειρία στο διαγωνισμό, καθώς είχε κατασκευάσει τη σκηνή στη Eurovision του Δουβλίνου το 1997, ενώ είχε συμβάλει και στο σχεδιασμό των σκηνών το 1994 και το 1995.

Επίσης, σε όλες τις postcards του διαγωνισμού, θα πρωταγωνιστεί η Μις Ρωσία που αναδείχθηκε και Μις Κόσμος το 2008, Ksenia Sukhinova.

Όσον αφορά στους ημιτελικούς, στον πρώτο που θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου
θα εμφανιστούν οι νικήτριες του Eurovision Junior, αδερφές Tolmachevy. Στον δεύτερο ημιτελικό, όπου θα συμμετάσχει και η Ελλάδα (14 Μαΐου), το κοινό θα παρακολουθήσει το περίφημο matrioshka-grafiti πάνω στη σκηνή, ενώ παραδοσιακό ρώσικο μπαλέτο θα πλημμυρίσει την πανέμορφη σκηνή του Ολιμπίνσκι. Τα καλύτερα οι Ρώσοι τα φυλάνε για το μεγάλο τελικό (16 Μαΐου). Το περίφημο «Cirque du Soleil» θα μαγέψει τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τη βραδιά, ενώ ο περυσινός νικητής, Dima Bilan, με τον πρωταθλητή του πατινάζ, Evgeni Pluchenko, θα δώσουν μια μοναδική παράσταση.


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

No comments:

Post a Comment