4 Jul 2006

Δείξε μου την Καριέρα σου να σου ποιν θα διαδεχτεις

Αν και με την ελληνική σόουμπιζ ποτέ κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τίποτα, είναι φανερό ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και αν κάποια αστέρια του πενταγράμμου μεσουράνησαν ή μεσουρανούν ακόμα στο καλλιτεχνικό στερέωμα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρουν κάποιους άξιους συνάδελφους για να τους διαδεχτούν.

Εμείς διαλέξαμε κάποιους από αυτούς και... όσο για τους υπόλοιπους, τους παραδίδουμε στη νεότερη μουσική ιστορία...

Σάκης Ρουβάς- Πασχάλης

Τι τους ενώνει: Αν η δεκαετία του 70 και του '80 είχε ως απόλυτο pop idol τον Πασχάλη, τη σκυτάλη πήρε ο Σάκης Ρουβάς στις δεκαετίες που ακολούθησαν, καταφέρνοντας μάλιστα να εξελίξει ακόμη περισσότερο την ιδιότητα του pop star, αφού έδωσε περισσότερη έμφαση στο κομμάτι του μάρκετινγκ και της σκηνικής παρουσίας. Ωστόσο και οι δύο λατρεύτηκαν από το κοριτσομάνι, είδαν τα ρούχα τους να γίνονται κομμάτια από τις ορδές των fans, ενώ παρεμπιπτόντως (ειδικά ο πρώτος) είπαν πολύ όμορφα τραγούδια.

Τι τους χωρίζει: Ο Πασχάλης είχε την τύχη να μεσουρανήσει σε μία εποχή όπου το ρεπερτόριο ήταν σαφέστατα πιο προσεγμένο και έτσι δεν αναγκάστηκε να πέσει σε... λούμπες τύπου: «Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας!». Επίσης, ό,τι ακροβατικά χρειάστηκε να κάνει, τα έκανε με τη φωνή του.

Εν κατακλείδι: Ευτυχώς, η ελληνική pop μουσική σκηνή, μπορεί να καυχιέται ότι αν μη τι άλλο οι εκπρόσωποι της έχουν διάρκεια.

No comments:

Post a Comment