2 Nov 2005

Με δίσκο Φαιστού και Ρουβά

Ο δίσκος της Φαιστού, σε μια μεταμοντέρνα εκδοχή, το στοιχείο του νερού κι ένα πολύχρωμο πεντάγραμμο συνθέτουν το λογότυπο που θα «ντύσει» τον 51ο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον στην Αθήνα.

Το σλόγκαν που το συνοδεύει; «Feel the Rhythm» (Νιώσε το ρυθμό), που θα προτρέπει τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στο ΟΑΚΑ να διασκεδάσουν στο «πανευρωπαϊκό πάρτι» στις 18 και 20 Μαΐου, όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος. Βασικός οικοδεσπότης ο Σάκης Ρουβάς με άγνωστη ακόμη παρτενέρ. Το κόστος του εγχειρήματος; «Υπολογίζεται διψήφιος αριθμός εκατομμυρίων», αρκέστηκε να πει ο πρόεδρος.

Το σήμα και το δημιουργικό κομμάτι «ικανοποιεί τις υψηλές προδιαγραφές του διαγωνισμού, το ποπ μοντέρνο πνεύμα που χαρακτηρίζει τη Γιουροβίζιον, ενώ εμπερικλείει όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα δίνουν το άρωμα της μοντέρνας Ελλάδας», εξήγησε ο κ. Χρήστος Παναγόπουλος.


«Αψογες εγκαταστάσεις»

Ο επικεφαλής της διοίκησης και του μάρκετινγκ της EBU, Γιόργκεν Φρανκ, μίλησε για τις άψογες εγκαταστάσεις της Αθήνας, ενώ τόνισε ότι η ΕΡΤ «εξαρχής κρατά έναν καλό ρυθμό στην προετοιμασία και είμαστε ευχαριστημένοι».

Με τη φράση: «Σας περιμένουμε στην Αθήνα για τον καλύτερο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον που έγινε ποτέ», έκλεινε αισιόδοξα το βίντεο της καμπάνιας που προβλήθηκε στην παρουσίαση. Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Χουλιάρας εξέφρασε την επιθυμία αλλά και τον στόχο της ΕΡΤ «να αποτελέσει ο 51ος διαγωνισμός οριακό σημείο σε μια στιγμή που η Γιουροβίζιον μπαίνει στη δεύτερη πεντηκονταετία». Σύμφωνα με τον κ. Χουλιάρα τα εισιτήρια θα είναι προς διάθεση από το Γενάρη, ενώ τα περισσότερα θα διατεθούν μέσω Ιντερνετ.

Σε ερώτηση για το σκηνικό ο κ. Χουλιάρας απάντησε ότι θα «αποπνέει Ελλάδα», αλλά ακόμα αναζητούν προτάσεις. Μέσα στο Δεκέμβρη θα ανακοινωθούν περισσότερα για τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει. Ακόμα στο τέλος του μήνα θα έχει οριστεί η εταιρεία που θα αναλάβει την παραγωγή του γεγονότος. Η ασφάλεια θα «είναι στο επίπεδο που ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας», επισήμανε ο κ. Παναγόπουλος, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και εθελοντές.

Ο Σάκης Ρουβάς, που αιφνιδίασε χθες με την παρουσία του τους παρευρισκόμενους, θεωρεί ότι ο 51ος διαγωνισμός θα είναι διαφορετικός από τους άλλους και δήλωσε ότι θα βάλει όλες του τις δυνάμεις. Από τη βραδιά δεν θα λείπει και η Ελενα Παπαρίζου που θα παίξει έναν «ειδικό ρόλο» με πολλές εκπλήξεις. Ο χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της εταιρείας «Television Event and Media Marketing» Agency (ΤΕΑΜ) Γιούργκεν Λενζ και ο project leader Φέρντιναντ φον Στρανζ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/11/2005

No comments:

Post a Comment