21 May 2006

Νικητές της Eurovision οι Lordi

Νικητές της 51ης Eurovision αναδείχτηκαν οι Φινλανδοί Lordi, αφήνοντας πίσω τους Ρωσία και Βοσνία Ερζεγοβίνη, ενώ στην ένατη θέση τερμάτισε η Ελλάδα, με την 'Αννα Βίσση.

Ήταν, σίγουρα, ένα καταπληκτικό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό show με ωραία τραγούδια αλλά και πολλά... παρατράγουδα.

Μεγάλοι νικητές της 51ης Eurovision, και, μάλιστα, με μεγάλη ευκολία και με τη νίκη τους να είναι σίγουρη από νωρίς, ήταν οι Lordi, που εκπροσώπησαν την Φινλαδία και της έδωσαν την πρώτη της νίκη. "Ήταν η νίκη της rock μουσικής και όσων έχουν ανοιχτό μυαλό," δήλωσαν τα μέλη της μπάντας στη συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τον τελικό.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ρωσία, με τον Dima Bilan, ενώ στην τρίτη βρέθηκε η Βοσνία Ερζεγοβίνη. Στην τέταρτη και την πέμπτη θέση τερμάτισαν δύο από τα μεγαλύτερα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, η Ρουμανία και η Σουηδία, ενώ έκπληξη αποτέλεσε το ότι Λιθουανία, Ουκρανία και Αρμενία μπήκαν στην τελική δεκάδα.

Η Ελλάδα ψηφίστηκε από 22 συνολικά χώρες, συγκεντρώνοντας δύο 12άρια (από την Κύπρο και την Βουλγαρία) και τερματίζοντας, έτσι, στην ένατη θέση.

Πώς ψηφίσε η Ελλάδα? ένας βαθμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, δύο βαθμοί στην Νορβηγία, τρεις βαθμοί στην Τουρκία, τέσσερις βαθμοί στην Λιθουανία, πέντε βαθμοί στην Ουκρανία, έξι βαθμοί στην Βοσνία Ερζεγοβίνη, 10 βαθμοί στην Αρμενία και 12 βαθμοί στην Φινλανδία.

Γενικά, σίγουρα δεν ήταν η χρονιά των φαβορί, αφού οι χώρες που ανταγωνίζονταν για την πρώτη θέση στα web polls και τα γραφεία στοιχημάτων κατέληξαν εκτός τελικής τριάδας.

Εντυπωσιακό ήταν, πάντως, το show της 51ης Eurovision, που επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η έναρξη έγινε με την Φωτεινή Δάρρα να ερμηνεύει to τραγούδι "Song Of Life" που έγραψε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου για τη γέννηση της μουσικής στην Ελλάδα, ενώ οι δύο παρουσιαστές, Σάκης Ρουβάς και Μαρία Μενούνος, κατέφθασαν στη σκηνή-αρχαίο θέατρο, πετώντας και εντυπωσίασαν καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς (ο Σάκης, μάλιστα, είχε και... κρούση από τον παρουσιαστή της Ολλανδίας, που του έδωσε το τηλέφωνό του on air!). Η Νάνα Μούσχουρη έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της ψηφοφορίας, ενώ η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε δύο φορές, για να τραγουδήσει το "My Number One" και το "Mambo".

"Καλησπέρα από τη μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης" είπε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου στη σύνδεση που έγινε προκειμένου να "μοιράσει" τους βαθμούς της Κύπρου. Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, περυσινός εκπρόσωπος της Κύπρου, ανακοίνωσε το 12άρι της Ελλάδας τραγουδώντας το "Δώδεκα" της Άννας Βίσση.

To mad.tv παρακολούθησε τον τελικό της Eurovision και κατέγραψε τα πάντα μέσα από ένα special Live MAD report, που μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας click εδώ

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:
1. Φινλανδία (292 βαθμοί)
2. Ρωσία (248 βαθμοί)
3. Βοσνία Ερζεγοβίνη (229 βαθμοί)
4. Ρουμανία (172 βαθμοί)
5. Σουηδία (170 βαθμοί)
6. Λιθουανία (162 βαθμοί)
7. Ουκρανία (145 βαθμοί)
8. Αρμενία (129 βαθμοί)
9. Ελλάδα (128 βαθμοί)
10. Ιρλανδία (93 βαθμοί)
11. Τουρκία (91 βαθμοί)
12. FYROM (56 βαθμοί)
13. Κροατία (56 βαθμοί)
14. Νορβηγία (36 βαθμοί)
15. Γερμανία (36 βαθμοί)
16. Λετονία (30 βαθμοί)
17. Ελβετία (30 βαθμοί)
18. Δανία (26 βαθμοί)
19. Ηνωμένο Βασίλειο (25 βαθμοί)
20. Μολδαβία (22 βαθμοί)
21. Ισπανία (18 βαθμοί)
22. Γαλλία (5 βαθμοί)
23. Ισραήλ (4 βαθμοί)
24. Μάλτα (1 βαθμός)

No comments:

Post a Comment