14 May 2009

Η ώρα του Σάκη

Η αποστολή της Τουρκίας δεν έχει σκηνική παρουσία, η τραγουδίστρια της Μάλτας έχει μόνο φωνή, της Σουηδίας ήταν παγωμένη και ούτε λόγος για την αποστολή της Νορβηγίας.

Θα πάρει απόψε το εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision ο Σάκης Ρουβάς;
Αρα τη νίκη την έχουμε στο τσεπάκι μας, όπως λένε οι απεσταλμένοι στη Μόσχα. Τότε γιατί μπαίνουμε στον κόπο να διαγωνιστούμε;

Απόψε η ΝΕΤ (22.00) θα μεταδώσει τον δεύτερο ημιτελικό του 54ου διαγωνισμού της Eurovision που διεξάγεται στην Ολυμπιακή Αρένα της Μόσχας με παρουσιαστές τους Ναταλία Βοντάνοβα και Αντριου Μαλάκοφ και τον Σάκη Ρουβά να ερμηνεύει το «This is our night» σε σύνθεση Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους των Craig Porteils και Cameron Giles-Webb.

Το εισιτήριο για τον τελικό πήραν από τον προχθεσινό ημιτελικό οι Τουρκία, Σουηδία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Μάλτα, Φινλανδία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Ρουμανία, Αρμενία, Ισλανδία. Οι οποίες εννέα επιλέχθηκαν ύστερα από τηλεψηφοφορία και η δέκατη από τις κριτικές επιτροπές των χωρών που έλαβαν μέρος στον συγκεκριμένο ημιτελικό. Επίσης, στον τελικό περνάνε απ' ευθείας το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ρωσία που θα συναντήσουν ακόμη δέκα χώρες από τον αποψινό ημιτελικό. Εκεί όπου, εκτός από την Ελλάδα, θα διαγωνιστούν οι Κροατία, Ιρλανδία, Λετονία, Σερβία, Πολωνία, Νορβηγία, Κύπρος, Σλοβακία, Δανία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Αζερμπαϊτζάν, Λιθουανία, Μολδαβία, Αλβανία, Ουκρανία, Εσθονία και Ολλανδία.

Και μόνο στην ιδέα ότι ο Σάκης Ρουβάς δεν θα καταφέρει να περάσει στον τελικό της Eurovision που θα διεξαχθεί το Σάββατο (ΝΕΤ, 22.00) μας πιάνει πανικός για το τι θα ακολουθήσει στις μεσημεριανές, αλλά και πρωινές εκπομπές. Είμαστε όμως μαθημένοι για το τι θα ακούσουμε εάν δεν καταφέρει η Ελλάδα να ανέβει στο πρώτο σκαλί. Θα φταίει ο σκηνοθέτης, ο κάμεραμαν, ο υδραυλικός και ο αέρας που σήκωσε κύμα...

Οι αδελφές Μαγγίρα είναι οι σχολιάστριες του διαγωνισμού κι εκείνες που χωρίς λόγο ζητούν τα ρέστα από εκπομπές επειδή προβάλλουν τα τραγούδια των άλλων συμμετοχών στον διαγωνισμό κι ειδικά εκείνο της Νορβηγίας. Δείχνουν πάντως ειδικές σε οτιδήποτε έχει σχέση με τη Eurovision. Για παράδειγμα, όπως είπαν, υπήρχαν πολλά τεχνικά προβλήματα, η διοργάνωση έχει πολλά κενά, οι παρουσιαστές κάνουν πολλά λάθη και φυσικά η καλύτερη συμμετοχή είναι η ελληνική, με τον Φωκά Ευαγγελινό να έχει αναλάβει τη σκηνική παρουσία του Ρουβά.

Και ποιος θα κερδίσει τον διαγωνισμό; Η Ελλάδα. Μακάρι, αλλά αν δεν βγει, τι θα γίνει;

Για την ενημέρωση των φαν του διαγωνισμού που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν μέχρι τη Μόσχα έχουν φροντίσει οι απεσταλμένοι των καναλιών, οι οποίοι έχουν φανατιστεί τόσο που αναρωτιόμαστε εάν έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για έναν μουσικό διαγωνισμό κι όχι για βομβαρδισμούς στη Μόσχα.

Την πιο σωστή κουβέντα την είπε όμως ο τραγουδιστής της Νορβηγίας, όταν σε ερώτηση ενός από τους απεσταλμένους πώς νιώθει που είναι το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού, εκείνος απάντησε: Μπορεί να είμαι και ο νικητής, μπορεί όμως να μην περάσω καν στον τελικό...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

No comments:

Post a Comment