30 Apr 2007

2 εκ. ευρώ για... το «Αlter ego» του

Ενας Ελληνας ποπ σταρ, μια ακριβή κινηματογραφική παραγωγή, μερικά νέα πρόσωπα και πολλή μουσική. Το «Αlter ego» φιλοδοξεί να σπάσει ταμεία από τις 10 Μαϊου με τον Σάκη Ρουβά να κάνει το ντεμπούτο του στο σινεμά υποδυόμενος ένα μουσικό είδωλο (τον εαυτό του, δηλαδή). Τα ηνία του πρότζεκτ κρατά η δοκιμασμένη στον χώρο με την «Πολίτικη κουζίνα», Village Productions, που έστειλε το κόστους 2 εκατομμυρίων ευρώ φιλμ στο Λονδίνο για να περάσει από ειδική επεξεργασία.

Το μουσικό θέμα του στοχεύει στο νεανικό κοινό, όπως, εξάλλου, φαίνεται και από τους ανθρώπους που δούλεψαν γι αυτό: ο πρωταγωνιστής είναι το νούμερο ένα ποπ είδωλο στην Ελλάδα, ο σκηνοθέτης της είναι ο 30χρονος νεοεμφανιζόμενος Νικόλας Δημητρόπουλος, ενώ το καστ συμπληρώνουν νεαροί ηθοποιοί (Ντορέττα Παπαδημητρίου, Δανάη Σκιάδη, Κωστής Καλλιβρετάκης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δημήτρης Κουρούμπαλης, κ.ά.).

Το «Αlter ego» περιστρέφεται γύρω από ένα επιτυχημένο ροκ συγκρότημα με φαν που παραληρούν. Ο Στέφανος (Σάκης Ρουβάς) είναι ο αρχηγός και κιθαρίστας του γκρουπ, ο Φίλιππος (Κ. Καλλιβρετάκης), που παίζει πλήκτρα, ο κολλητός του και η Νεφέλη (Ντ. Παπαδημητρίου), η τραγουδίστρια του συγκροτήματος που ονειρεύεται μια ζωή δίπλα στον Στέφανο. Μέχρι που στον δρόμο των «Αlter ego» εμφανίζεται τυχαία η Αριάδνη (Δανάη Σκιάδη) και ανατρέπει τις εύθραυστες ισορροπίες.

Η ταινία ταξίδεψε στο Λονδίνο για να σκαναριστεί ώστε οι τοποθεσίες και οι εσωτερικοί χώροι να μεταμορφωθούν για να ανταποκρίνονται σε μια συγκεκριμένη αισθητική. Στο στούντιο της Ascent Media, όπου συντελείται συνήθως το μετα-παρασκευαστικό στάδιο υπερπαραγωγών (εκεί, για παράδειγμα, δουλεύτηκαν τα εφέ του «Casino royale»), το «Αlter ego» «πειράχτηκε και μεταφέρθηκε με λέιζερ εκ νέου στο φιλμ. Εγινε, έτσι, η πρώτη εγχώρια παραγωγή που θα προβληθεί σε ψηφιακή μορφή.



ΕΘΝΟΣ

No comments:

Post a Comment