17 Jul 2008

Με Σάκη ξανά στη Eurovision

Το 2004 πήγε να «πάρει την Πόλη», τώρα επιστρέφει για να κάνει… καυτό τον Ψυχρό Πόλεμο που θα «ξεσπάσει» στη Μόσχα τον επόμενο Μάιο. Ο άγραφος νόμος της Eurovision, πως «όποιος πάει, ξαναπάει», επιβεβαιώνεται άλλη μια φορά με μία ηχηρή και πολυαναμενόμενη επιστροφή: τον Σάκη Ρουβά. Με τρεις γραμμές και μία αιφνιδιαστική κίνηση η ΕΡΤ ανακοίνωσε χθες ότι ο ποπ σταρ θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 54ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, κλείνοντας το θέμα πριν καν αυτό ανοίξει. Η Ελλάδα έτσι γίνεται η πρώτη συμμετέχουσα χώρα που δημοσιοποιεί τον εκπρόσωπό της για την προσεχή Eurovision, επικοινωνώντας με αυτοπεποίθηση τις διαθέσεις της, που συνοψίζονται στη φράση των υπευθύνων της ΕΡΤ: Πάμε δυνατά! Ούτε προτάσεις, ούτε παραφιλολογίες, ούτε αποφάσεις στο παρά πέντε. Μετά από δύο συνεχείς χρονιές επιλογής του καλλιτέχνη από το κοινό (το 2007 τον Σαρμπέλ και το 2008 την Καλομοίρα), η κρατική τηλεόραση επιστρέφει στη λογική της απευθείας ανάθεσης.

Οχι μόνο σε ό,τι αφορά τον τραγουδιστή-performer αλλά και σε όλη την ομάδα των συντελεστών. Ετσι, ανάθεση έχει ήδη γίνει τόσο στο συνθέτη όσο και στο χορογράφο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υποψήφιο τραγούδι θα αναλάβει να συνθέσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος, που έχει υπογράψει ουκ ολίγες επιτυχίες του Σάκη Ρουβά αλλά και το φετινό δεύτερο του διαγωνισμού «Shady Lady» της Ουκρανίας. Για τη θέση του χορογράφου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο συνήθη ύποπτο και ιθύνοντα νου πίσω από τη φετινή νίκη του Ντίμα Μπιλάν, Φωκά Ευαγγελινό. Η γνώμη του κοινού θα ζητηθεί μόνο σε ό,τι αφορά το τραγούδι, που εκτός απροόπτου θα επιλεγεί σε βραδιά εθνικού τελικού.
Συμφωνία… μυκονιάτικη
Παρότι βόμβα λόγω της πρόωρης ανακοίνωσης, η είδηση της ανάθεσης στον Σάκη Ρουβά δεν εξέπληξε τους καλά γνωρίζοντες. Ο δίαυλος επικοινωνίας της ΕΡΤ με τον Σάκη δεν έκλεισε ποτέ. Από το 2004, οπότε έφερε την τρίτη θέση με το «Shake it» μέσα στην Κωνσταντινούπολη, και σχεδόν κάθε χρόνο το όνομά του επανέκαμπτε στις διαπραγματεύσεις για την εκπροσώπηση.

Οχι μόνο επειδή έχει μεγάλη υποστήριξη από το ελληνικό κοινό αλλά για έναν επιπλέον λόγο, ότι έχει έρεισμα στις κυρίαρχες ανατολικές χώρες. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, αν η Καλομοίρα λάμβανε φέτος από το ανατολικό μπλοκ τους βαθμούς που πήρε Σάκης το 2004, θα είχε κερδίσει.

Η κατάλληλη στιγμή –έκριναν και οι δυο πλευρές- είναι φέτος. Η πρώτη κουβέντα έγινε πριν από ένα μήνα περίπου, η συμφωνία ωστόσο δεν έκλεισε στο Ραδιομέγαρο Αγίας Παρασκευής αλλά στον… Αγιο Σώστη Μυκόνου. Εκεί, συναντήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο ο σύμβουλος του προέδρου και πρότζεκτ μάνατζερ της Eurovision Τζώνυ Καλημέρης και ο Σάκης Ρουβάς και έδωσαν τα χέρια. Την Τρίτη -στην Αθήνα πια- έλαβαν την απόφαση να το ανακοινώσουν. Οι επόμενοι 10 μήνες μέχρι το Μάιο του 2009 θα είναι γεμάτοι. Εκτός από τη Eurovision, ο ποπ σταρ, όπως όλα δείχνουν, θα αναλάβει την παρουσίαση του τάλεντ σόου «X-factor» στον ΑΝΤ1 ενώ το Νοέμβριο αναμένεται να γίνει μπαμπάς.




Ελεύθερος Τύπος

No comments:

Post a Comment